Olympialaisiin useita uusia lajeja – yhdessä Suomella MM-mitalitausta

Kansainvälinen olympiakomitea KOK hyväksyi perjantaina viisi uutta lajia vuoden 2028 Los Angelesin kesäolympialaisten ohjelmaan. Yhdessä niistä Suomi on saavuttanut kaksi MM-mitalia.

Viiden lajin joukossa ovat mukana kriketti, lippupallo, lacrosse, squash ja baseball/softball. Los Angelesin kisojen järjestäjät olivat halunneet kyseiset lajit mukaan kilpailuihin. KOK hyväksyi muutamia vuosia sitten säännön, jonka myötä kisakaupungit voivat pyytää haluamiansa lajeja mukaan kilpailuihinsa.

– Nämä lajit ovat täysin linjassa vuoden 2028 kisajärjestäjämme urheilukulttuurin kanssa. Ne tulevat esittelemään ikonista amerikkalaisurheilua maailmalle ja tuovat samalla kansainvälistä urheilua Yhdysvaltoihin, KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach sanoi.

Kriketti tekee paluun olympialaisiin yli sadan vuoden tauon jälkeen. Edellisen ja ainoan kerran laji on ollut mukana vuoden 1900 kisoissa. Kriketti on useiden urheilusivustojen tekemissä laskelmissa maailman toiseksi suosituin laji jalkapallon jälkeen. 

Suomalaisittain mielenkiintoinen laji on lippupallo, jonka seuraavat miesten ja naisten MM-kilpailut järjestetään ensi vuonna Lahdessa. Suomen naisten maajoukkue on kahdesti ollut MM-mitaleilla, vuonna 2004 tuli hopeaa ja 2006 pronssia. Kolmen vuoden takaisissa MM-kisoissa tulos oli vaisumpi. Naiset olivat 17:s ja miehet 18:s.

Los Angelesin olympiakilpailut käydään 14. heinäkuuta - 30. heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat