Mainos

Olohuone, kodin kutsuva keidas

Näillä vinkeillä muutat olohuoneesi kutsuvaksi keitaaksi!

Asemoi sohvasi niin, että se on huoneessa kutsuvasti ovelle päin. Jos sohvan täytyy olla selin oveen, aseta selkää vasten pieni pöytä ja kukkia tai kirjoja pöydälle. Näin huone näyttää kutsuvammalta, neuvoo ideas.thenest.com.

Luo huoneeseen yksi piste, joka kerää katseet. Katseenvangitsija voi olla taideteos, upea takka, maisema tai valoilla luotu huomiopiste. Jos kylässä käy paljon ystäviä ja keskustelette olohuoneessa, katso, ettei televisio ole keskellä keskusteluanne.

Investoi huomiota herättävään mattoon. Matolla voi rajata tilaa: jos olohuoneessa on ruokailunurkkaus, aseta matto vain sinne.

Valitse matto käytön mukaan: lapsiperhe tarvitsee käyttöä kestävän maton, mukavuudenhaluisille taas sopii pörröinen matto istumatyynyillä koristeltuna.

Jos kaikki suuret huonekalut ovat kasaantuneet yhteen kohtaan, huone kaipaa tasapainoa. Jos huoneen yhdessä reunassa on istuinryhmä, myös toinen reuna kaipaa jotakin vastaavaa. Huone tulisi tasapainottaa myös ylhäältä alas niin, ettei katse jumitu sohvaan vaan kiertää seinillä roikkuvia lamppuja tai taide-esineitä.

Pehmennä huoneen ilmettä viltillä tai suurilla tyynyillä. Myös valolla on vaikutusta. Jaa valot pöydille, seinälle ja kattoon sen sijaan, että tyytyisit pelkkään kattolamppuun.

MTV3

Lähde: Ideas.thenest.com

Kuvat: Shutterstock, Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.