Mainos

Olmert ja Abbas sopuun useista aiheista

Palestiinalaisvankien vapauttamisesta ei päästy sopuun. Tapaamisia on vielä tarkoitus jatkaa.

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas pääsivät sopuun monista asioista tapaamisessaan Jerusalemissa tänään illalla.

Olmert lupasi palauttaa palestiinalaisille 75 miljoonaa euroa, jotka Israel on jäädyttänyt. Israelilaisviranomaisten mukaan palestiinalaisvankien vapauttamisesta ei kuitenkaan päästy yksimielisyyteen. Abbasin edustajan mukaan johtajat kuitenkin harkitsevat perustavansa yhteisen lautakunnan selvittelemään vankien vaihtoa.

Abbasin edustajan mukaan Israel on valmis vähentämään tarkastuspisteitä Länsirannalla lähipäivien aikana. Myös tulitauon laajentaminen Länsirannalle oli esillä.

Olmert ja Abbas ilmaisivat molemmat halunsa rauhanneuvottelujen jatkamiseen.

Israelilaisten tiedotusvälineiden mukaan asialistalla oli ainakin palestiinalaisten elämää koskevien rajoitteiden lieventäminen.

Kyseessä oli Olmertin ja Abbasin ensimmäinen virallinen tapaaminen. Virkamiehet ovat tehneet kuukausia töitä saadakseen aikaan tapaamisen, jolla tavoiteltiin rauhanneuvotteluiden aloittamista jälleen.

He keskustelivat kasvokkain edellisen kerran Jordaniassa puoli vuotta sitten.

Israelin ja palestiinalaisten johtajat eivät ole tavanneet toisiaan puoleentoista vuoteen. Rauhanneuvottelut ovat olleet sinä aikana jumissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.