Mainos

Olmert harkitsee Hizbollahin johtajan murhaamista

Israelin mukaan Hizbollahin Hassan Nasrallah on terroristijärjestön johtaja eikä valtionpäämies.

Israelin pääministeri Ehud Olmert ei sulje pois mahdollista murhaiskua Hizbollahin johtajaa Hassan Nasrallahia vastaan. Olmert sanoo saksalaislehden haastattelussa, että Nasrallah on terroristijärjestön johtaja eikä valtionpäämies.

Nasrallah ei voi odottaa saavansa normaaleille poliittisille johtajille kuuluvaa kohtelua, huomautti Olmert Welt am Sonntag -lehden haastattelussa.

Olmert torjui myös kansainvälisen arvostelun, jota Israelin hyökkäys Libanoniin on synnyttänyt. Satoja siviilejä on kuollut Israelin tekemissä pommituksissa.

- Mistä he ovat saaneet oikeuden luennoida Israelille? Olmert kysyi. Hän muistutti, että tuhansia ihmisiä oli kuollut Naton pommittaessa Jugoslaviaa 1999 ja etteivät pommituksiin osallistuneet maat olleet itse joutuneet iskujen kohteeksi niin kuin Israel.

Israelilla ei Olmertin mukaan olisi mitään sitä vastaan, että Saksa lähettäisi sotilaita uusiin YK:n rauhanturvajoukkoihin, joita kaavaillaan lähetettäväksi Etelä-Libanoniin. Saksassa useimmat poliitikot ovat suhtautuneet suurin varauksin saksalaissotilaiden osallistumiseen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.