Mainos

Olli: Valtion pysyttävä erillään RAY:n rahoista

Kuulonhuoltoliiton puheenjohtaja, hovioikeudenneuvos Jorma Olli suomii valtion roolia vammaisjärjestöjen rahanjaossa. Hän sanoo valtion estävän vapaaehtoistyötä tekevien vammaisjärjestöjen toiminnan laajentamisen, koska se vie osan niiden rahoitukseen tarkoitetuista Raha-automaattiyhdistyksen varoista.

-Valtiovalta on aina tasavallan presidenttiä myöten tunnustanut vapaaehtoistyön suuren merkityksen hyvinvoinnin saavuttamiseksi ja edistämiseksi. Kuitenkin valtio rohmuamalla vammaisjärjestöille tarkoitettuja rahoja käytännössä osoittaa toista, totesi Olli avatessaan Kuulonhuoltoliitto ry:n liittovaltuuston kokouksen Mikkelissä.

Raha-automaattiyhdistys toimii vammaisjärjestöjen ja muun muassa 15000 jäsenen Kuulonhuoltoliiton pääasiallisena rahoittajana. Valtio on kuitenkin ruvennut vaatimaan osan RAY:n tuotosta itselleen. Tänä vuonna tuo vaatimus on Ollin mukaan 500 miljoonaa markkaa.
-Vapaaehtoistyötä tekevillä vammaisjärjestöillä on tarvetta laajentaa toimintaansa valtion määrärahojen supistuttua sosiaali- ja terveyssektorilla. Apuvälinekorvauksiin varatut määrärahat ovat monin paikoin loppu. Kuulovammaiset eivät enää pysty korjauttamaan tarpeellisia apuvälineitään ilmaiseksi kuten vammaislainsäädäntö edellyttää, Olli sanoi.

Valtion menettely ei ole hänen mielestään omiaan lisäämään motivaatiota tarpeelliseksi koettuun vapaaehtoistyöhön. Tämä on kuitenkin tunnustettu tehokkaaksi, valtion varoja säästäväksi ja kansalaisten tasa-arvoa sekä hyvinvointia edistäväksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.