IL: Jope Ruonansuu kiidätettiin sairaalaan Kuopiossa – keuhkokuume vei jalat alta

Koko kansan suosikkiviihdetaiteilija Jope Ruonansuu sairastui yllättäen keuhkokuumeeseen, uutisoi Iltalehti. 

Jope Ruonansuu, 52, oli keikkamatkalla Kuopiossa, kun hän heräsi keskellä yötä huonoon oloon. 

Ruonansuu kertoo Iltalehdelle ajatelleensa, että huonovointisuus johtuu alhaisesta verensokerista, ja hän nousi hakemaan juotavaa. Yhtäkkiä hänen vointinsa huononi entisestään, eikä hän pystynyt enää edes seisomaan. 

– Tärisin kauttaaltaan niin, että hampaat kalisivat. Minulla oli niin hirveä päänsärky, ettei sellaista ole koskaan ollut, Ruonansuu kertoo haastattelussa. 

Ruonansuu pyysi hotellin henkilökuntaa soittamaan hänelle ambulanssin. Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa hänellä todettiin keuhkokuume.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Ruonansuu sairastuu keuhkokuumeeseen. Edellisen kerran tauti iski kolme vuotta sitten. Ruonansuu harmittelee haastattelussa, että viimeksi kesti kaksi kuukautta, että hän parantui työkuntoiseksi. 

Nyt hän on perunut keikat seuraavalta kahdelta viikolta. 

– Yksityisyrittäjälle tämä on kallista "lomailua", mutta minkäs teet. Terveys on sellainen asia, mitä ei voi rahassa laskea. Tässä taudissa on jopa verenmyrkytyksen vaara, joten tauti pitää saada kuntoon.

Terveysja siitä huolehtiminen on ollut Ruonansuun prioriteettilistalla jo pidemmän aikaa. Viime keväänä hän kertoi laihtuneensa yli 40 kiloa lihavuusleikkauksen avulla. 

Ruonansuu kertoi, että suurin motivaattori elämäntaparemonttiin oli isäksi tuleminen kolmatta kertaa. Ruonansuu ja tämän Mari-vaimo saivat lapsen viime elokuussa. Ruonansuulla on entuudestaan 20- ja 6-vuotiaat lapset. 

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

    Uusimmat