Olli Jokinen uskoo Leijonien mestaruuteen – kehuu Jukka Jalosta kovin ylistyssanoin: "Johtaja, jota katsotaan ylöspäin"

C Moren asiantuntija Olli Jokinen uskoo, että Suomi voittaa MM-kultaa. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

– Aika itsevarmana olen, että mestaruus tulee, Jokinen toteaa MTV Urheilulle. 

Jokinen ei ole varmaankaan yksin ajatuksensa kanssa. Suomen tarina on ollut huima, joka alkoi kolme-neljä viikkoa ennen kisojen alkua ja huipentuu MM-finaaliin. 

– Spekuloitiin, ketä tulee ja ketä ei tule. Ei tullutkaan ketään ja lähdettiin ensikertalaisryhmällä kisoihin, eikä varmaan kovin moni tuon joukkueen ulkopuolella uskonut, että näin pitkälle mennään, Jokinen miettii. 

Jokinen on vakuuttunut Suomen esityksistä. Hänen mielestään Suomi on ollut kisojen paras joukkue, jos asiaa katsotaan joukkuepelin näkökulmasta. 

– Kun peliesityksiä on katsonut, kyllähän Suomi kuuluu olla finaalissa peliesitysten mukaan. 

– Suomen vahvuus on aina ollut joukkuepeli ja nyt siellä on urheilullisia, hyvin liikkuvia ja hyvin sitoutuneita pelaajia, jotka haluavat pelata Suomi-paidalle, mikä on yleensä ollut aina Suomen vahvuus. Sen näkee turnauksissa, että se joka pystyy olemaan kaksi ja puoli viikkoa ja kasvaa joukkueena matkassa, on siellä finaalissa, Jokinen jatkaa.

"Hän on uskonut pelaajiin, keitä on ollut mukana"

Jokisen mielestä Suomen suurin yksittäinen vahvuus on ollut päävalmentaja Jukka Jalosen johtajuus. 

Jalonen on antanut erittäin itsevarmoja kommentteja erinäisissä haastatteluissa. Tämä on vakuuttanut Jokisen. 

– Niistä paistaa luotto siihen ryhmään, mikä on käsissä. Hän ei ole itkenyt yhdenkään pelaajan perään, hän on uskonut näihin pelaajiin, keitä on mukana ja nimenomaan karismaattisuus on paistanut Jukasta läpi. Hän on nimenomaisesti se johtaja, jota pelaajat katsovat ylöspäin.

Jokinen avaa tätä esimerkin kautta.

– Jos Jukka sanoo heille, että: ”te syötte kiekon, siellä on 20 jätkää syömässä sitä kiekkoa”. Se on mielestäni ollut oikean käsin kosketeltavaa, miten pelaajat arvostavat valmennusta ja arvostavat toinen toisiaan ja uskovat siihen juttuun.

Kanada on ollut aina paha vastustaja. Kanadalaiset ovat aloittaneet usein kisat hieman heikosti, mutta on parantanut kisojen edetessä pelaamistaan – kuten tänäkin vuonna. 

Etenkin välieräottelu Tshekkiä vastaan oli Kanadalta vahva esitys. Joukkue pelasi ehjän 60-minuuttisen ja etenkin Mark Stone-Jonathan Marchessault-Pierre-Luc Dubois-ketju on ollut Kanadan syömähammas. 

– Suomen ei tarvitse murehtia liikaa Kanadasta. Suomella on selvä pelisysteemi, selvä menestysresepti, ja jos he pystyvät lyömään saman panoksen, mitä Venäjää vastaan oli, – taistelu, luistelu, yhteistyön jääkiekko –, silloin Suomella on mahdollisuus voittaa. Uskon, että Suomen kantti kestää, kun se on kestänyt tähänkin asti. En näe mitään syytä, miksei nytkin kestäisi, Jokinen näkee. 

Ainoa, mitä Suomen pitää parantaa on, huolellisuus kiekollisessa pelaamisessa, mutta nyt puhutaan todella pienistä asioista. 

– Nyt ei olla siinä tilanteessa, että ollaan uitu finaaliin ja tiputeltu heikompia maita, vaan nyt on oikeasti tiputettu parhaita maita ja parhaita materiaaleja yksitellen pois. Tänään on Kanadan vuoro maistaa sitä.



 

Lue myös:

    Uusimmat