Venäjällä ryöpytetään Leijonia katkeruuden kourissa, Jukka Jaloselta kipakka vastaisku – ”Joku aasi voi funtsia niin”

Venäjällä ei nielty Suomen MM-välierävoittoa ilman varsin katkeraa sivumakua.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Muun muassa Venäjän pelaaja Mihail Sergatsjov sanoi Suomen 1-0-voittomaalin olleen tuuria ja ettei Leijonat osannut tehdä muuta kuin puolustaa. Sport-Ekspressin kiekkotoimittaja Igor Jeronko puolestaan totesi Suomen pelistä, ettei se ”ole edes jääkiekkoa”.

Jalosta Venäjältä kaikuneet näkemykset lähinnä naurattivat. Hän totesi, että kommentoijilla on ”aasinlakki päässä”.

– Mitä tuohon nyt voisi sanoa. Jos meillä olisi ollut heidän paidat päällä ja heillä meidän paidat, niin en tiedä, olisiko tullut samanlaista kommenttia. Jos Venäjä olisi voittanut eilen meidän pelillä, pelaamalla samalla tavalla niin kuin me pelasimme, olisi sanottu, että ”olipas loistavaa lätkää”, Jalonen sanoi.

– Emme antaneet vastustajan taitaville jätkille tilaa ja aikaa hirveästi. Se on niin kuin jääkiekon tarkoitus, että kun toisella on kiekko, se otetaan pois. Eihän se nyt kivaa ole, kun ei saa kikkailla ja vetää jalkakikkaa. Tässä lajissa on puolustaminen ja hyökkääminen, ja molemmat pitäisi osata. Jos ei osaa kuin toisen, se on vähän huonompi juttu, Jalonen totesi.

Jalonen ei kuitenkaan tuomitse sanoillaan kaikkia, vain muutamia räksyttäjiä.

– En usko, että kaikki venäläiset ajattelevat niin, mutta aina voi joku aasi olla, joka funtsii niin. Se, joka vähänkin jääkiekosta tietää, ymmärtää, että eilinen voitto tuli erittäin hyvällä jääkiekkopelillä. Ei tuota joukkuetta voiteta ihan vahingossa tai pelaamalla jotain epäjääkiekkoa, Jalonen sanoi.

Leijonat pelaa tänään MM-finaalissa, Venäjä pronssipelissä.

Lue myös:

    Uusimmat