Olli Jokinen naurahtaa Leijonien loistajan värikkäästä kaudesta: "Varmaan on tullut hirveät puhelinlaskut"

Olli Jokinen pui NHL-pelaajien MM-kieltäytymisiä 6:05
Olli Jokinen arvioi Leijonien onnistujia.

C Moren asiantuntija Olli Jokinen suitsuttaa estoitta Kaapo Kakkoa, 18, mutta nostaa Leijonien onnistujiin jääkiekon MM-kisoista myös maalivahti Kevin Lankisen, 24, ja puolustaja Petteri Lindbohmin, 25. Lankisen kautta Jokinen arvioi humoristisestikin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Jatkuuko Kaapo Kakko -show?
Yhdysvallat-Suomi 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Tänään Yhdysvaltoja vastaan Lankinen huilaa, kun torjuntavastuussa on Veini Vehviläinen. Sitä ennen Lankinen torjui Suomen kahdessa ensimmäisessä ottelussa voitot Kanadasta ja Slovakiasta torjuntaprosentilla 93,5, ja Jokinen arvioi hänen pelanneen todella hyvin.

Koko kausi ei ole Lankiselta ollut kuitenkaan riemujuhlaa. Tältä kaudelta hänellä oli seurajoukkuepeleistä vyöllään yhteensä vain 25 ottelua: AHL:stä Rockford IceHogsista ja ECHL-sarjasta Indy Fuelista.

– Tänä vuonna hänellä on ollut vaikea kausi. Ei ole paljon pelannut, on pelannut farmissa ja farmin farmissa – ilman maalivahtivalmentajaa. Varmaan Lundellin "Jannelle" (Jan, HIFK:n maalivahtivalmentaja) on tullut hirveät puhelinlaskut, kun Lankinen on soitellut ja kysellyt treenejä, mitä pitäisi tehdä ja muuta, Jokinen naurahti Huomenta Suomessa.

Suomen puolustuksesta Jokinen nostaa esille Petteri Lindbohmin, joka siirtyi täksi kaudeksi AHL:stä Sveitsin pääsarjaan Lausannen riveihin.

– Oli mahdollisuus olla hänen kanssaan samassa joukkueessa minun viimeisenä pelivuotenani (2015) St. Louisissa. Pääsi tutustumaan "Spedeen" sielä. Loistava nuori jääkiekkoilijan alku, tosi terve päästään, mukava poika. Kiekollinen peli on kehittynyt tosi paljon. Näkee, että hän on ollut hyvässä valmennuksessa Sveitsissä. Hän lähti Eurooppaan nimenomaan hakemaan kiekolliseen peliin parannusta. Hän on ollut loistava näissä kisoissa kaksi ensimmäistä peliä, Jokinen kehui.

Lindbohm teki Slovakiaa vastaan Leijonien ensimmäisen maalin, 1–1-tasoituksen.

Olli Jokinen puntaroi viikonlopun MM-ottelut 6:35
Olli Jokinen ruotii Leijonia ja MM-kisojen kuumia puheenaiheita.

Lue myös:

    Uusimmat