Pitäisikö Eeli Tolvanen nostaa ykkösketjuun? Olli Jokisella selkeä näkemys

Leijonien valmennusjohto siirsi Eeli Tolvasen sunnuntaina MM-kisojen Saksa-ottelun kolmannessa erässä ykkösketjuun Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen viereen Kasperi Kapasen tilalle. C Moren asiantuntija Olli Jokinen ei kuitenkaan tekisi tätä liikettä jatkossa, vaan pitäisi Tolvasen aiemmalla paikallaan kolmannessa hyökkäysvitjassa Pekka Jormakan ja Sakari Mannisen ketjukaverina.

Pääkuvan videolla analyysissä Leijonien sytyttäjät Saksaa vastaan, mukaan lukien Eeli Tolvanen.

MAINOS

Suomi–USA

Tiistaina klo 13.10 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 12.30 C Morella ja klo 13.00 Maikkarilla!

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Tolvanen on NHL:n Nashville Predatorsista tultuaan pelannut MM-kisoissa nyt Kanada- ja Saksa-ottelut. Pistetili on karttunut Tanskan arvoturnauksessa tehoilla 2+1.

– Kyllä Eeli on tuonut piristysruisketta Jormakkaan ja Manniseen. Hän on ollut minulle suuri yllätys oltuaan kuusi viikkoa pelaamatta. Minä teen kuitenkin johtopäätöksiäni enimmäkseen siitä, mitä näin NHL-peleissä. Näin muutaman pelin olympialaisissa, mutta hän on isossa kaukalossa huikea pelaaja, Jokinen sanoo.

– Vaikea sanoa, mitä "Late" (Lauri Marjamäki) valmentajana tekee ja miten hän reagoi, mutta varsinkin Kanada-pelin ja jopa tämän Saksa-pelinkin perusteella pitäisin Tolvasta Mannisen ja Jormakan kanssa. Hän saa kuitenkin ylivoimavastuuta, ja näin saadaan neljä toimivaa kenttä. Sitä tarvitaan, Jokinen korostaa.

Jokisen mielestä ainoa muutos, jolle on tarvetta, on se, että maalivahtien vuorottelu loppuu. Jokinen menisi loppukisat Harri Säterillä, joka siivitti osaltaan Leijonat lauantaina 5–1-voittoon Kanadasta 30 torjunnallaan.

– Säteri oli kuitenkin jo viime vuonna kisoissa ja otti ykkösmaalivahdin paikan. (VilleHusso on ensimmäistä kertaa kisoissa, eikä monesti olla ensikertalaisena kolmea peliä pelattu MM-tasolla. Eiköhän tämä ole aika hyvin selvää, että Säteri pelaa kaikki jäljellä olevat ottelut, Jokinen linjaa.

Sunnuntain 2–3-jatkoaikatappioon päättyneen Saksa-ottelun merkitystä Jokinen ei laajemmin korosta.

– Laitetaan tämä peli siihen, että henkinen latautuminen ei ollut sitä, mitä pitää olla. Kuitenkin homma on toiminut aika hyvin, eikä kehtaisi olla negatiivinen tässä. Pelaajan kannalta lähtee hakemaan positiivista. Viimeiset 20 minuuttia painittiin ihan täyttä, pyöritettiin peliä, hallittiin ihan miten vain. Tiukkaan paikkaan (ajassa 57.54 Sebastian Ahon) tasoitusmaali, ja voitto oli jatkoajalla lähellä.

– Tuo peli mitä Suomi esitti, olisi voinut riittää jopa voittoon. Kyllä Saksan maalivahti pelasti nuo pisteet Saksalle, Jokinen tiivisti.

Mathias Niederbergerin 36 torjuntaa pitivät Saksaa pelissä mukana yhdessä joukkueen sinnikkään puolustustaistelun kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat