Olisitko itse hoksannut? Katso, miten vikkelästi taskuvaras näpisti naisen puhelimen tämän nenän edestä

Huomasitko? Taskuvaras näpisti naisen puhelimen tämän nenän edestä 0:40
Ravintolan valvontakamera tallensi taskuvarkauden.

Valvontakamera tallensi hetken, jolloin taskuvaras iski ja näpisti lounastavan naisen puhelimen keskellä kirkasta päivää.

Viekas taskuvaras iski keskellä kiireisintä Lontoota.

Näpistyksen uhri, Isolde Stephens, 21, oli syömässä serkkunsa kanssa ravintolassa Covent Gardenissa Lontoossa. Alue on yksi Lontoon vilkkaimmista turistikohteista.

Amsterdamista kotoisin ollut kaksikko istui ravintolan terassilla syömässä, kun yllättäen kadulta heidän luokseen tuli kasvomaskiin sonnustautunut nainen. Ruokaa kerjänneellä naisella oli kädessään laminoitu paperi.

– Olimme istuneet siinä puolisen tuntia. Nainen tuli luoksemme ja osoitti ruoka-annoksia, joita olimme tilanneet, Isolde muistelee tapahtumia.

Isolden puhelin oli hetkeä ennen ollut vielä ravintolan pöydällä. Ruokaa kaksikolta kerjänneen naisen luovuttaessa, tämä ei käyttäytynyt epäilyttävästi vaan siirtyi rauhallisesti seuraavan terassipöydän äärelle kerjäämään. Tässä kohtaa puhelinta ei enää ollut Isolden ruokalautasen vieressä.

– Nainen käveli pois hitaasti, enkä ajatellut siitä mitään. Vasta kymmenen minuutin jälkeen tajusin, että puhelimeni oli kadonnut, Isolde kertoo.

Jälkikäteen ravintolan terassin valvontakamera paljasti, kuinka nopeasti tilanne oli edennyt. Voit katsoa materiaalin yllä olevalta videolta.

Ammattimainen varkaus

Ravintolan henkilökunta näytti materiaalin myös Isoldelle.

– He kertoivat, että nainen operoi aktiivisesti kyseisellä alueella, eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun hän oli aiheuttanut harmia, Isolde kertoo.

Isolde oli yrittänyt juosta naisen perään, mutta tämä oli ehtinyt jo kadota paikalta.

Isolde pystyi seuraamaan puhelintaan siihen asennetun seurantaohjelmasovelluksen avulla. Hän myös raportoi varkauden paikallisille viranomaisille. Puhelin oli yön yli eräässä osoitteessa Barkingissa, Lontoossa.

– Seuraavana aamuna se oli kuitenkin liikkunut jo kauas pois Lontoon alueelta. Poliisit kirjasivat ylös kaiken kertomani, mutta eivät vaikuttaneet kovin luottavaisilta, että puhelin vielä löytyisi, Isolde kertoo.

Poliisien mukaan naisen täytyi olla ammattilainen, koska hän oli tajunnut peittää kasvonsa, jotta häntä ei voisi tunnistaa valvontakameran nauhalta.  

Lähde: SWNS/Reuters

Lue myös:

    Uusimmat