Oliko kuningatar Elisabetin asussa piiloviesti? Asiantuntijat varmoja monarkin kannanotosta

1:26
Vuonna 2017 Ison-Britannian kuningatar Elisabetista tuli pisimpään vallassa ollut monarkki.

Kuningattaren asuvalinta herätti keskustelua.

Kuningatar Elisabet II julkaisi joulupäivänä perinteisen joulupuheensa. 

Kuningatar puhui "töyssyisestä" matkasta, jonka mediat ovat tulkinneet viittaavan sekä Britannian brexit-kamppailuun että paljon mediahuomiota saaneisiin tapahtumiin kuningasperheen sisällä.

Asiantuntijat uskovat, että myös kuningattaren asuun oli piilotettu kannanotto. Monarkki oli pukeutunut puhettaan varten siniseen kashmir-neuleeseen. Huomio kiinnittyi kuitenkin neuleen rinnassa kimaltelevaan koruun. 

Asiantuntijat spekuloivat korun olevan kannanotto EU:ssa pysymisen puolesta. Rintaneulassa 12 timanttia ympäröi suuren sinisen kiven. Kommenttien mukaan koru muistuttaa EU:n lippua. 

– Kuningattarella on täysi päätäntävalta puheestaan – hän voi myös päättää pitääkö puheen vai ei.  Vuonna 1969 hän päätti olla pitämättä. 

– Joten hänen EU:n sininen mekko ja tähdet korussa, ovat hänen henkilökohtaisia mielipiteitään, Twitterissä kommentoitiin.

Twitterissä myös muistutettiin kuningattaren käyttäneen samaista rintaneulaa vuonna 1992 puhuessaan Euroopan parlamentille. 

Lähde: Express

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja