Pekka Pouta oli väärässä: Helleporotukselle sittenkin jatkoa – 30 astetta voi paukkua rikki

Helteet palaavat loppuviikolla ja niiden myötä myös ukkoskuurot – Itä-Suomessa lämpötilat saattavat kohota jopa 30 asteeseen 3:07
Helteet palaavat loppuviikolla ja niiden myötä myös ukkoskuurot – Itä-Suomessa lämpötilat saattavat kohota jopa 30 asteeseen.

Helteet eivät ole ohi, kuten Pekka Pouta aiemmin heinäkuun lopussa ennusti. MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kertoo, että tällä viikolla saadaan nauttia vielä helteistä.

Ensin on kuitenkin luvassa sateisempaa säätä. Tänään maan keski- ja pohjoisosiin on luvassa runsaita sade- ja ukkoskuuroja, Manninen kertoo.

Sateet kulkeutuvat tuulen mukana kohti itää ja iltapäivällä lännessä voi aurinko paistaa jo kirkkaalta taivaalta.

Etelässä Mannisen mukaan vietetään myös poutaista päivää, mutta paikallisia sadekuuroja voi tulla.

– Ei ehkä kuitenkaan kannata taloa maalata juuri saderiskin takia.

Hellelukemiin ei tänään ylletä, mutta kesäisen lämmintä on kuitenkin. Lännessä ja pohjoisessa ollaan 15–18 asteen tietämillä, etelässä ja idässä puolestaan 20 asteen paremmalla puolella.

Keskiviikosta on tulossa pilvipoutainen päivä. Sateita ei siis ole luvassa, lukuun ottamatta Lapin pohjoisosia. Aurinkoisilla alueilla lämmöt yltävät yli 20 asteen.

– Lämmintä ilmaa puhaltaa lännestä ja etelästä. Torstaihin mennessä lämmin rintama nousee maan keskivaiheille.

Ei hellettä ilman ukkosia

Torstaina ja perjantaina saadaan nauttia siis vielä helteistä, vaikka MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta jo ehti manaamaan, että kesän helteet olivat tässä.

Etelässä ja maan keskivaiheilla lämmöt kohoavat torstaina yli 25 asteen ja perjantaina Mannisen mukaan ei ole poissuljettua, että idässä 30 asteen raja paukkuisi.

– Lännestä saapuu melko hitaasti liikkuva ukkosrintama. Länsi-Suomen päälle se ajoittuu iltapäivästä, ja illan sekä yön aikana se liikkuu kohti Itä-Suomea. Sadevaroitus maan keskivaiheille on myös annettu perjantain vastaiselle yölle.

Mannisen mukaan torstaista lauantaihin voi tuulla melko voimakkaasti puuskissa.

Elokuun ensimmäiseen viikkoon mahtuu siis paljon tapahtumia niin helteistä sade- ja ukkoskuuriin kuin myös puuskaisiin tuuliinkin.  

Lue myös:

    Uusimmat