Mainos

Viikonloppu jatkaa totuttua rataa: sää pysyy viileänä ja sateitakin saadaan – meteorologikin turhautui: "Harvoin vetää näin sanattomaksi"

6:36

Sää jatkuu tavanomaista heinäkuun säätä kylmempänä koko viikonlopun ajan. Tavanomaista heinäkuun säätä saadaan odotella ensi viikon loppuun, kertoo Forecan meteorologi Jenna Salminen. 

Viikonloppuna Suomen yli liikkuu jonkin verran sateita.

– Perjantaina itärajalla tulee vähän runsaammin sateita, etelässäkin voi olla heikohkoja sadekuuroja. Yön aikana sateet liikkuvat Itä-Lappiin. Lauantaina Lapissa sataa paikoittain, lännessä on poutaa ja jopa aurinkoa tapaillaan. 

Sunnuntaina myös lännessä sää epävakaistuu ja maanantain vastaisena yönä sateita tulee kaikkialle.

Viikonloppuna kannattaa Salmisen mukaan varautua myös kylmiin öihin.

– Maanantaina sateet tulevat paikoittain. Epävakainen sää jatkuu alkuviikon. Sateet painottuvat aluksi Etelä-Suomeen ja Pohjois-Suomeen. Matalapaine tuo reippaita sateita viikon puolivälissä.

Suomeen saapuva matalapaine pääsee myös lämmittämään ilmaa sen verran, että loppuviikosta on mahdollista päästä jälleen heinäkuun tavallisiin lämpötilalukemiin.  

– Tavallisesti tähän aikaan vuodesta eteläisessä Suomessa lämpötilat ovat päälle 20 astetta ja Lapissa 15 asteen paremmalla puolella.

Heinäkuun alku harvinaisen kylmä, loppukuusta kaikki on mahdollista

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kommentoi blogissaan, että heinäkuun alun kylmä sää vetää sanattomaksi.

Heinäkuun alku on Mäntykannaksen mukaan ollut Suomen mittakaavassa harvinaisen kylmä, ja samanlainen kylmyys toistuu keskimäärin kerran vuosikymmenessä.

– Tähän mennessä heinäkuun alku sijoittuu mittaushistoriamme 10 kylmimmän joukkoon, kirjoittaa Mäntykannas.

Ensi viikon jälkeen sää näyttää Mäntykannaksen mukaan jopa harvinaisen tavanomaiselta.

– Yleensä tällaiset muutokset kuukausiennusteissa kielivät sään erittäin vaikeasta ennustettavuudesta ja siitä, että ilmakehä on menossa Euroopan yllä kaoottiseen tilaan. Heinäkuun lopun osalta kaikki vaihtoehdot ovat siis vielä auki ja sään ennustettavuus tulee olemaan hyvin hankalaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja