Oletko tullut ajatelleeksi tätä ennen lomalle lähtöä? – "Voivat olla varkaille helpompi kohde kuin asunnot"

Omaisuus voi lähteä varkaan matkaan myös taloyhtiön tiloista, muistuttaa Kiinteistöliitto tiedotteessaan.

Muistat tyhjentää jääkaapin ja viedä roskat sekä muut tärkeät asiat ennen lomalle lähtöä, mutta tyhjilleen jäävän asunnon lisäksi on syytä muistaa, että omaisuus voi päätyä varkaan näppeihin myös taloyhtiön tiloista.

Korona-aika on lisännyt murtoja taloyhtiöiden varastotiloihin ja pyöräkellareihin. Kiinteistöliitto muistuttaa tiedotteessaan, että esimerkiksi arvokkaat polkupyörät kannattanee siirtää pitkän lomareissun ajaksi pyörävarastosta vaikkapa sisälle asuntoon. 

– Monen koti jää kesällä pitkiksi ajoiksi tyhjilleen, eikä rakennuksessa tai pihalla liiku niin paljon asukkaita, jolloin vorojen on helppoa iskeä. Taloyhtiön yleiset tilat voivat olla varkaille helpompi kohde kuin asunnot, koska kodit on usein suojattu esimerkiksi takalukituksella tai varmuuslukolla, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen tiedotteessa.

Taloyhtiössä kannattaisi harkita esimerkiksi varastotilojen lukituksen parantamista tai vaikkapa pyörätelinettä, johon kulkuvälineet saa kiinni rungostaan.

Varkaat voivat pyörien lisäksi kiinnostua esimerkiksi sähköpyörien akuista.

Taloyhtiö vastaa rikotuista ovista ja ikkunoista

Ennen lomalle lompsimista on hyvä tarkistaa, että kotivakuutus on voimassa ja kattaa esimerkiksi varkaudesta aiheutuneet vahingot.

Varkaan vieraillessa asunnossa asti taloyhtiö vastaa rikotuista ovista sekä ikkunoista, mutta huoneiston sisäpuolen vahingot ovat osakkaan vastuulla.

Muista myös nautti lomasta. Videolla vinkkejä onnistuneeseen perhelomaan:

Vinkkejä onnistuneeseen perhelomaan 8:35

Lähde: Kiinteistöliitto

Lue myös:

    Uusimmat