Outo koronailmiö Lounais-Suomessa: Paljon varastomurtoja – vessapaperit ja muumimukit kelvanneet

Lounais-Suomessa poliisin tietoon on tullut alkuvuonna jo noin 180 taloyhtiöiden varastoihin, kellari- ja vinttikomeroihin tehtyä murtoa.

Poliisin mukaan yksittäisiä, murron kohteeksi joutuneita varastotiloja on kuitenkin huomattavasti enemmän, ainakin noin 500. Poliisi arvioi määrää poikkeuksellisen suureksi. Eniten ilmoitettuja rikoksia on Turun, Porin ja Rauman kaupunkien keskustoissa.

Lounais-Suomen poliisin rikosylikonstaapeli Markku Kuisman mukaan kyse on korona-ajan lieveilmiöstä.

–  Kun monet pienet yritykset ovat viime aikoina olleet kiinni, niissä ei ole ollut myöskään varastettavaa. Siksi varkaiden huomio on kohdistunut enemmän yksityishenkilöiden omaisuuteen, Kuisma sanoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan varkaille on kelvannut lähes kaikenlainen omaisuus aina vessapapereista muumimukeihin. Anastetuksi on ilmoitettu muun muassa astioita, alkoholia, elektroniikkaa, koruja, työkaluja, leluja ja vaatteita.

–  Varastoista on viety oikeastaan ihan kaikkea joko myytäväksi tai omaan käyttöön soveltuvaa, Kuisma toteaa.

Poliisi kehottaa kaikkia ihmisiä käymään säännöllisesti omilla kellari- ja vinttikomeroillaan ja tekemään havaitusta murrosta viipymättä rikosilmoituksen. Poliisin mukaan erityisen tärkeää on listata varastetut tavarat.

Lounais-Suomen poliisi kertoo saaneensa kiinni ainakin yhden tekijän, jota epäillään useista Turussa viime aikoina tehdyistä varastomurroista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja