Oletko sinäkin kulmakarvasokeuden uhri? Tästä sometrendissä on kyse

Sosiaalisen mediassa kiertävät tarinat kulmakarvasokeudesta näyttävät käytännössä sen, mitä voi tapahtua trendien sokeasta seuraamisesta.

Jos sinulla on tapana hurahtaa nykyajan vaihtuviin ja erilaisiin kauneustrendeihin, saatat olla kulmakarvasokeuden uhri.

New York Post ja USA Today kertovat sosiaalisessa mediassa kiertävistä tositarinoista, joissa ihmiset kertovat, etteivät tajunneet tekevänsä omalle ulkonäölle hallaa seuraamalla sokeana kauneustrendejä.

Kulmakarvasokeudella tarkoitetaan sitä, että kulmien muotoa ja tyyliä vaihdellaan vaihtuvien muotivirtausten mukaisesti sen sijaan, että kiinnitettäisiin huomiota siihen, millainen muoto ja tyyli sopii omille kasvoille.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Termi on lähtöisin TikTokista, jossa käyttäjät jakavat omia vahoja kuviaan ja muistelevat sitä, miten olivat eri trendien vietävissä, eivätkä tajunneet, miltä omat kulmat todellisuudessa kasvoilla näyttivät. 

Moni paljastaa, ettei ollut edes tajunnut, kuinka huonoilta kulmat näyttivätkään sokeuden ollessa intensiivisimmillään.

– Se, että sokeutuu jollekin trendille, ei välttämättä ole hyväksi ihmisen pitkäaikaiselle terveydelle ja kauneudelle, sanoo esteettinen sairaanhoitaja ja somepersoona Cassandra Bankson.

Ääriesimerkki kulmakarvasokeudesta

Ehkä yksi kulmakarvasokeuden äärimmäisistä esimerkeistä on aivan tavallinen yhdysvaltalainen Maddi Scott. Hänen kulmakarvojansa käsittelevää videota on katsottu TikTokissa yli 5,8 miljoonaa kertaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kulmakarvasokeus on vaiva, josta harva voi parantua välittömästi. Tuskin varoittavaa esimerkkiä näyttänyt Maddikaan aiemmin osasi nähdä, etteivät hänen piirtämänsä kulmakarvat sopineet hänelle.

Bankson neuvoo, että ihmiset, jotka pelkäävät kärsivänsä kulmakarvasokeudesta, pohtisivat rehellisesti omaa käyttäytymistään.

– Kysy itseltäsi teetkö sen kaiken vain, koska näit sen olevan suosittua sosiaalisessa mediassa. 

– Teetkö kauneutesi eteen asioita siksi, koska ne saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi, vai siksi, koska näit jonkun Kardashianin tekevän jotain kulmilleen ja kopioit vain perästä, hän neuvoo.

Kulmien lähihistoriaan on mahtunut monenlaisia trendejä

Ihotautilääkäri Dina Strachan muistuttaa, että jos aikoo tehdä muutoksia omaan ulkonäköönsä, tulisi niitä pohtia tarkkaan etukäteen. 

Etujen ja haittojen listaaminen on ensiarvoisen tärkeää erityisesti, jos mielessä on joku pysyvästi ulkonäköä muokkaava toimenpide.

– Mielipiteesi tulee muuttumaan moneen otteeseen elämäsi aikana. Et varmaankaan halua lopullisesti sitoutua trendiin, joka voi vielä muuttua, hän neuvoo.

Todentotta, esimerkiksi kulmakarvat ovat käyneet läpi monta dramaattista muodonmuutosta lähihistorian aikana.

Ysärillä ja 2000-luvun taitteessa ohuet, ylinypityt kulmakarvat olivat valtavan suosittuja. Silloin monet naiset nyppivät omat kulmansa lähes olemattomiin.

Viime vuosina paksut ja luonnolliset kulmat ovat sen sijaan olleet suurinta huutoa. 

Väliin mahtui myös 2010-luvun puolessavälissä voimakkaasti meikattujen kulmien lyhyt, mutta sitäkin intensiivisempi aikakausi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Sen lisäksi, että uusiin trendeihin suhtautuisi terveemmällä skeptisyydellä, kannattaa ennen uuteen muotivirtaukseen hurahtamista kysyä mielipidettä kauneudenhoitoalan asiantuntijalta.

Lue myös:

    Uusimmat