Mainos

Oletko sinä saanut huijausviestin Afrikan prinsessalta? Tästä syystä tökerökin rahahuijaus onnistuu

2:59

SuomiAreenan torstaipäivässä keskusteltiin asiantuntijakaartin kanssa muun muassa siitä, kuinka helposti ihmiset lankeavat huijausviesteihin, jossa pyydetään lähettämään rahaa ulkomaille.

Kirjailija ja perheterapeutti Marjo Kandelin kertoo, että yleensä tällaisissa yhteydenotoissa on mukana myös vahva tunnelataus.

– Yleensä joku on ihastunut sinun arvomaailmaasi, kuvaasi ihmisenä. Imarrellaan ja kehutaan sopivasti. Ovelasti ja ammattitaitotesti laadittua.

Ylilääkäri Hannu Lauerma korosti keskustelussa, että näitä viestejä lähetetään niin isolla volyymilla ihmisille, että aina löytyy joku joka hairahtaa huijaukseen.

– Toki osa lähestymisistä on tökeröitä. Mutta se perustuu suurten lukujen lakiin. Kun viesti lähetetään sadalle tuhannelle ihmisille, niin joukossa on ihmisiä, jotka ovat alkavasti dementoituneita ja mielialahäiriöisiä. He ovat valmiita uskomaan, että heille voidaan antaa kuu taivaalta.

Rikosuhripäivystyksen toiminnanjohtajan, Leena-Kaisa Åbergin mielestä varuillaan pitää olla, vaikka kuinka hyvältä kuulostaisi.

– Ihmisissä on jonkinlainen halu saada nopeita pikavoittoja. Aika moni on saanut myös sen sähköpostin, että eurolla saa kännykän. Tässä pätee se, että kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.

Keskustelu katsottavissa yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja