Oletko kaveripiirisi kuumakalle? Tästä syystä sinun tulisi miettiä 5 minuuttia ennen kuin toimit

Sananlasku kehottaa ajattelemaan ennen kuin puhut. Tämä neuvo kannattaa pitää mielessä, sillä se voi säästää sinut monilta hankaluuksilta.  

Oletko kaveriporukkasi kuumakalle, jolla on tapana puolustaa omaa maailmankatsomustaan hinnalla millä hyvänsä? Sanottiinpa sinulle mitä tahansa, haluat aina olla asiasta eri mieltä. Tunnistatko itsesi?

Näillä henkilöillä on suuri tarve sanoa ensimmäisenä oma näkemyksensä asioista. Nopeassa reagoinnissa on kuitenkin vaarana sanoa asioita, joita ei ole ajatellut tarpeeksi tarkkaan. Mitä nopeammin reagoit, sitä vähemmän ajattelet.

Tämä ei tietenkään päde aina, mutta useimmissa tapauksissa kyllä. Monta kertaa parhaimmatkin argumentithan keksii vasta keskustelun jälkeen.

Rentouta mielesi ja hengitä ennen kuin puhut

Ärtyneenä sanomme paljon asioita, joita emme todellakaan tarkoita. Nämä lauseet loukkaavat yleensä juuri niitä kaikkein rakkaimpia henkilöitä. Ajattelemalla ensin, mitä sanot, säästyt tulevaisuudessa monilta sydänsuruilta. 

Vaikka kuinka odottaisit päästä laukomaan ystävillesi omia mielipiteitä, odota viisi minuuttia. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikkien täytyisi olla asiasta samaa mieltä, mutta anna itsellesi hetki aikaa vahvistaa omia mielipiteitäsi ja uskomuksiasi. Kysy itseltäsi, oletko asiasta todella tätä mieltä, vai haluatko vain päästä sanomaan ensimmäisenä oman mielipiteesi?

Lopputulos voi edelleen olla se, että sinä olet oikeassa, mutta on silti parempi miettiä ajatuksella, mitä aiot sanoa.

Ajatteleminen on parempi asia pitkällä aika välillä. Se on toki vaikeaa, mutta voi vaikuttaa ystävyyssuhteisiisi odottamattomalla tavalla.  Hengitä syvään ennen kuin avaat suusi. Pakota mielesi rentoutumaan ja keskittymään lauseisiisi. Vaikka syvään hengittäminen tuntuisikin turhalta, se on helppo ja tehokas keino rauhoittaa kehoa.

VIDEO: Mietitkö aina negatiivisesti? Kirjailija Maaretta Tukiainen antaa vinkkejä positiivisempaan elämään. 

3:35:00

Lähde: Motto Time

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja