Mainos

Huippupsykologilta toimiva vinkki: Toimi näin negatiivisten ihmisten kanssa

Sen sijaan, että yrittäisit muuttaa negatiivisia ihmisiä, pyri muuttamaan omaa käytöstäsi heitä kohtaan. 

Onko sinunkin maailmasi täynnä ilkeitä ihmisiä; tuntematon mies tönäisee liikennevaloissa ja työkaverisi tyrmää lounasehdotuksesi. Miltä kuulostaisi, jos kaikki tämä negatiivisuus olisi mahdollista poistaa elämästä yhdellä ainoalla muutoksella?

Kalifornian yliopiston psykiatri Mark Goulstonin mukaan yksi vinkki toimii kaikkiin negatiivisiin ihmisiin, oli henkilö sitten tuntematon matkustaja junassa tai lähin esimiehesi. Ole kuitenkin varuillasi, sillä tämä vinkki voi tuoda eteesi yllätyksiä – etenkin omasta käyttäytymisestäsi.

Toimi näin, kun joku ärsyttää:

Ensimmäiseksi, poimi ympäriltäsi ihminen, joka aiheuttaa sinulle hampaiden kiristyksiä ja harmaita hiuksia tavalla tai toisella. Ehkä tämä henkilö on jatkuvasti ongelmistaan valittava työkaveri tai veljesi, joka soittaa sinulle ainoastaan silloin, kun hän tarvitsee apua. Tämän jälkeen kuvittele tämän henkilön piirteet päinvastaisina. Itsekäs työkaveri muuttuu ajatuksissasi avuliaaksi ja veljesi mieheksi, joka on kiinnostunut tekemisistäsi. 

Seuraavaksi ala käyttäytyä niin, kuin tämä valitsemasi henkilö käyttäytyisi kuvittelemiesi vastakohtien mukaisesti. Helpommin sanottu kuin tehty?

Älä ajattele, vaan käyttäydy positiivisesti 

Olet saattanut kuulla ennenkin, että positiivisesti ajattelevat ihmiset stressaavat vähemmän ja ovat keskimääräistä tyytyväisempiä elämäänsä. 

Psykologi Gabriele Oettingenin mukaan positiivinen ajattelu kuulostaa hyvältä paperilla, mutta todellisuus voi olla toinen. Psykologin mukaan vaarana on, että ihmiset jäävät kuvittelemaan, eivätkä lähde toteuttamaan suunnitelmia käytännössä. Sen sijaan, että ryhtyisit ajattelemaan positiivisesti, psykologi kehottaa käyttäytymään positiivisesti.

Tämä on hyvä neuvo, sillä et voi koskaan tietää, mitä esimerkiksi itsekkäästi käyttäytyvä työkaverisi todella ajattelee tai tarkoittaa. Se, mitä ajattelet työkaverisi käytöksestä merkitsee paljon vähemmän kuin se, miten todellisuudessa käyttäydyt häntä kohtaan.

Kun vastaat hänen käytökseensä lämmöllä ja kiitoksella, saatat huomata, että se ärsyttävä henkilö teistä kahdesta olitkin sinä itse.

Myös tämä yksi muutos voi muuttaa elämäsi positiivisempaan suuntaan. 

0:30

Lähde: BusinessInsider 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.