Oletko hereillä puoliltaöin? Föhn-tuuli lämmittää ilman keskiyöllä poikkeuksellisen lämpimäksi

Maan etelä- ja keskiosiin on puoliltaöin odotettavissa lämmin hetki.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että läntisen virtauksen voimistuminen tuo tullessaan föhn-tuulen, ja kun samaan aikaan Suomen ylle tulee lämmintä ilmamassaa, vuorokauden vaihteessa sää on ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämmin.

Yön lämpötilaksi Ilmatieteen laitos ennakoi 4–9 plusastetta.

Liukas sää piinaa yhä jalankulkijoita keskisessä Suomessa

Illalla Suomen merialueilla oli tuulivaroitus, samoin kuin muun muassa Keski-Suomessa, Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Liukkaasta jalankulkusäästä varoituksia on paikoin Lapissa sekä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Tieliikennekeskus on varoittanut erittäin huonosta ajokelistä Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa. Keskuksen mukaan syynä on jäisille tienpinnoille satava vesi ja auravallien väliin mahdollisesti kerrostuvat vesilammikot.

Pian kylmenee, mutta vain väliaikaisesti

Päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa kuvailee huomista tiistaita tuuliseksi mutta aurinkoiseksi ja melko poutaiseksi suuressa osassa maata. Lappiin on luvassa joitakin lumikuuroja.

Lämpötila laskee tiistaina iltaa kohti, ja keskiviikkona ja torstaina maahan on tulossa kylmempi virtaus pohjoisen puolelta.

– Keskiviikkona maan keskiosissa on jo laajasti pakkasta. Päivät ovat melko poutaisia ja aurinkoisia siitä huolimatta, että on kylmempää, Viljamaa sanoo.

Torstaina aamulla koko maa on pakkasen puolella, mutta päivän aikana lähestyvä matalapaine tuo maan keski- ja pohjoisosiin lumisadetta illaksi. Sadealueen väistyttyä viikonloppua kohti sää lauhtuu jälleen.

– Lumien puolesta etelässä on edelleen aika toivottoman näköistä. Luultavasti lumisateita ei ole etelään asti tiedossa, Viljamaa kertoo.

3:24
Katso myös: Sääkartat näyttävät karun totuuden poikkeuksellisen lämpimästä tammikuusta – voiko kevät tulla ennen talvea?

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja