Teho-osastolle joutuminen herätti bloggaja Veera Biancan: "Olisi maailman hirvein ajatus, jos omilla huonoilla valinnoilla löytäisin itseni teho-osastolta taistelemassa hengestäni"

Olet mitä syöt -sarjassa nähtävä matkabloggaaja Veera Bianca tahtoo karistaa kilojana terveys ja hyvinvointi edellä.

Olet mitä syöt -ohjelman uudella kaudella tavataan julkisuudesta tuttuja henkilöitä, jotka kaipaavat apua terveellisempien elintapojen löytämiseen. Apuna ja tukena muutoksessa on lääkäri Pippa Laukka.

Keskiviikon jaksossa nähdään matkabloggaaja Veera Bianca, jolle kiloja on päässyt kertymään sen jälkeen, kun nainen joutui vakavaan ratsastusonnettomuuteen Australiassa vuonna 2008.

– Osa selkärangastani murtui, ja siitä alkoi täydellinen alamäki omassa hyvinvoinnissa, Veera kertoi MTV Uutisten haastattelussa.

Bloggaaja on tottunut jakamaan itsestään ja elämästään paljon, mutta kun osallistumisesta ohjelmaan kysyttiin, oli ensimmäinen ajatus ei.

– Ajattelin, että nämä ovat liian henkilökohtaisia asioita, joita en jaa edes omalle äidilleni. Halusin kuitenkin lähteä mukaan, kun tiesin, että voin saada niin paljon apua tähän tilanteeseen ja toivon myös, että se inspiroisi jotain muuta, hän kertoi.

Lisäksi maaliskuussa 2019 Balin-matkalla teho-osastolle vienyt virustartunta sydämessä herätti hänet pohtimaan terveyttään, vaikka tartunnassa kyse oli enemmänkin huonosta tuurista.

– Kun jouduin sairaalaan, epäiltiin ensin sydänveritulppaa. Olisi maailman hirvein ajatus, jos omilla huonoilla valinnoilla löytäisin itseni teho-osastolta taistelemassa hengestäni. Sitä en voisi antaa itselleni anteeksi, Veera kertoi herättävästä kokemuksestaan ja kertoi toipuvansa edelleen tartunnasta.

Kiloja on yritetty karistaa aiemminkin, mutta tuolloin personal trainerit saivat Veeran peloteltua liian kovalla treenillä. Ennen ohjelmaa löytyi kuitenkin sopiva personal trainer ja tilannetta ryhdyttiin korjaamaan pikkuhiljaa jo ennen kuvauksia.

Bloggaaja kertoo myös päässeensä eroon ajatusmallista, jossa laihdutuksen tavoitteet liittyvät ulkonäköön.

– Haluan laihtua ja voida paremmin. Nuorempana on ollut ulkonäkökeskeisiä ajatuksia, mutta nyt halu tulee oikeasta paikasta, hän arvioi ja kertoo, ettei asettanut Ole mitä syöt -ohjelmaa varten itselleen kilotavoitetta.

– Tavoite ei ole olla laiha ja timmi, vaan voida hyvin. Se on ainut päämäärä.

Muutokseen motivoivat myös ammatin asettamat haasteet: matkabloggaajan työhön kuuluu paljon lentomatkoja ja erilaisia elämyksiä, joista Veera tahtoo pystyä nauttimaan täysillä.

– Haluan voida laukata hevosella Islannin aroilla tai kiipeillä vuorilla Sveitsissä. Tällä kunnolla ei tällaisella alalla kovin pitkälle pötkitä.

Juuri kiireinen ja vaihteleva työ on aiemmin asettanut haasteita elintavoille: arkirutiinien luominen on ollut vaikeaa ja työhön kuuluu paljon kissanristiäisiä ja illallisia viineineen. Veera tunnustaa, että myös sosiaalinen ympäristö on tuonut paineita.

– Lähtökohta on erikoinen. Minä aidosti rakastan terveellistä ruokaa ja kasviksia enemmän kuin pikaruokaa, ja olen itsekin joskus miettinyt, miten tähän on päädytty, hän huokaa.

Bloggaaja myöntää jännittävänsä ohjelman näyttämistä televisiossa valtavasti, mutta hän heittäytyi hankkeeseen täysillä alun epäilyksistä huolimatta.

– Aluksi ajattelin, että ehkä tota ei tarvitse kertoa tai myöntää tätä, mutta olen lähtenyt tähän hommaan niin takki auki. Tulen kameran eteen hiukset pystyssä ilman meikkiä, ja itken silmät päästäni jos siltä tuntuu. Pelottaa kyllä, mutta ukson, että tämä on tärkein asia, mitä tulen tekemään itselleni. 

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat