Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistuneella bloggaajalla oli vääristynyt kuva ihannepainostaan – kehonkoostumusmittaus paljasti totuuden

Matkailubloggaaja Veera Bianca muistaa ikuisesti terveydenhoitajan huolestuneen katseen, kun hän näki vaa´an näyttävän 70 kiloa. 

Matkailubloggaaja Veera Bianca teki viime vuonna elämäntapamuutoksen osallistuttuaan Pippa Laukan luotsaamaan Olet mitä syöt -ohjelmaan. Nyt, vuotta myöhemmin Veera katsoo vanhoja kuviaan tuntein, jotka saavat hänessä aikaan jopa sokin kaltaisia tuntemuksia. 

Veera oli eksynyt selaamaan vuoden takaisia kuvia Reykjavíkin matkaltaan. Yksi kuva on otettu neljän jälkeen yöllä hotellihuoneesta illan bileiden jälkeen. 

– Muistan kun ajattelin silloin, että vitsi näytän  hyvältä. Nyt, sen nähtyäni ajattelin, että hei, sulla on silmät ensinnäkin ihan ristissä ja näytät huonovointiselta. Niistä vanhoista kuvista näen nykyään ihmisen, joka ei voi hyvin, Veera kertoo MTV Uutisille. 

Sisältä ja ulkoa

Vuodessa Veeran elämä on muuttunut radikaalisti. Vaikka kropasta on lähtenyt 15 prosenttia elopainoa, on sisäinen muutos ollut sitäkin suurempaa. Yksi niistä on suhtautuminen omaan itseensä ja kehokuvaansa. 

Veera oli käynyt vastikään kehonkoostumusmittauksessa, jonka tuloksista oli selvinnyt, että hänen ihannepainonsa olisi noin 85 kiloa. Aiemmin hän oli elänyt ajatusmaailmassa, jossa jokaisen ihannepaino olisi sen 50-60 kiloa. 

Veeran äiti ja mummo ovat syntyjään siroja ja hoikkia, joten hän oli ajatellut sen olevan normaalia. Itse hän on puolestaan ruumiinrakenteeltaan syntyjään isompi, joka on perujaan isän puolen suvulta. 

– Olen asunut äitini kanssa kahdestaan, enkä ole ollut liiommin isän suvun kanssa tekemisissä. Sain tietää myöhemmin, että ruuminrakenteeni on sieltä peruja. Se oli herätys, kun tajusin, että myös se on normaalia. Tällä en kuitenkaan tarkoita, että ylipaino olisi normaalia.

– Myös sen ajan media antoi sitä kuvaa, että naisen tule olla pieni. Muistan ikuisesti sen, kun yläasteella terveydenhoitaja katsoi huolestuneena, kun puntarin viisarit näyttivät 70 kiloa, Veera muistelee. 

Veera kirjoitti aiheesta myös Instagram-tilillään. Päivityksen näet tästä

Apua ilman ammattitaitoa

Veera jakaa ajatuksiaan elämäntapamuutoksestaan Instagram-tilillään ja blogissaan. Sen myötä hänen seuraajansa ovat pyytänet apua häneltä oman elämäntapamuutoksen suhteen. Ilman koulutusta Veera ei halua sitä kuitenkaan tehdä. Hän ei myöskään usko, että ruokaa punnitsemalla ja maitorahkaa syömällä voi sitä tehdä. 

 – Minua on kiinnostanut ravintoon liittyvät asiat aina paljon, mutta koin, että olen huono esimerkki ravinnosta. Olen ollut aiemmin eri syömishäiriöiden rajalla. Voin nyt inspiroida ihmisiä, mutta koen, että ilman ammattitaitoa sitä ei voi kuitenkaan tehdä.

–  Minua on aiemmin niin moni yrittänyt auttaa ilman sitä ammattitaitoa, ja se on mennyt täysillä metsään. Toki on vielä eri, jos lähtee opiskelemaan alaa yliopistopohjalta, mutta koen, että tämänkaltainen koulutus on minun tarpeilleni sopiva, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja