"Olen ruma, kalju ja lihava, mutta sillä ei ole mitään tekemistä jalkapallon kanssa" – karu lieveilmiö sai valmentajan avautumaan

Jalkapallovalmentaja José Alberto on saanut osakseen kyseenalaistakin rapaa sosiaalisen median kommentoijilta, ja nyt espanjalainen on päättänyt näpäyttää takaisin.

José Alberto on toiminut viime kesästä lähtien Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Malagan päävalmentajana. Malaga on sarjassa 11:ntenä, ja kritiikkiä on päävalmentajaa kohtaan satanut.

Jalkapallo herättää Espanjassa suuria tunteita, ja Malaga on perinteikäs, maineikas seura. Ne ovat yksiä asioita, yksi on se, mikä on oikeutettua ja kohtuullista arvostelua.

José Alberto kokee, että sosiaalisessa mediassa heitellään anonymiteetin takaa "täyttä roskaa", ja hän yrittää pysytellä somesta sivummalla.

– Valmentajan takana on persoona ja perhe tunteiden kera, luotsi muistutti espanjalaismedia Copen haastattelussa.

Yksi ikävistä lieveilmiöistä on, että José Albertoa on kritisoitu sosiaalisessa mediassa paljon hänen ulkoisesta olemuksestaan.

– Olen ruma, kalju ja lihava, mutta sillä ei ole mitään tekemistä jalkapallon kanssa. Tämä ei ole ollut aina ruusuilla tanssimista, tie on ollut kivikkoinen. Minulla on ollut monia vaikeuksia, ja olen voittanut ne, valmentaja sanoi.

"Asiat, joita minusta on sanottu, eivät ole reiluja"

José Alberto kertoi ymmärtävänsä ihmisiä, jotka protestoivat katsomossa, kun joukkue ei voita. Hän tietää, että vaatimustaso on korkea, ja viittaa siihen, että seura on pelannut yhdeksän vuotta sitten Mestarien liigassakin, jolloin se ylsi kilpailussa puolivälieriin.

Puhuttanut episodi koettiin Leganesia vastaan hiljattain joulukuussa, kun José Alberto poistui kentältä hiukan ennen joukkueensa 0–2-tappioon päättyneen pelin loppua. Osa faneista suuttui ja vaati hänen eroaan, mutta José Alberto luuli sanojensa mukaan loppuvihellyksen jo tulleen. Hän kokee, että fanien hyökkäys oli kohtuuton.

– Tietyt asiat satuttavat. Olen seuran mies. Elän Malagaa varten. Asiat, joita minusta on sanottu, eivät ole reiluja, valmentaja tilitti ja korosti, ettei koskaan hylkäisi pelaajia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja