Mainos

Olavinlinnan proomutörmäys inhimillinen erehdys

Tukkilastissa olleen proomun törmääminen Olavinlinnan kallioon Savonlinnassa aiheutui inhimillisestä erehdyksestä, arvioi Järvi-Suomen merenkuluntarkastustoimiston toimistopäällikkö Markku Ruuska.

Turma sattui noin kello 20 torstai-iltana. Hinaajan työntämä puskuproomu ajautui kallioon, jolloin noin 300 kuutiota koivutukkipuuta eli tuhansia tukkeja putosi veteen. Suunnilleen sama määrä puuta pysyi proomussa. Tukit lähtivät ajelehtimaan alavirtaan.

Savonlinnan, Rantasalmen ja Kerimäen pelastuslaitosten miehet keräsivät tukkeja talteen illan ja yön aikana. Keruutyössä oli väkeä ja kalustoa myös Laitaatsillan telakalta. Iltapäivään mennessä lähes kaikki puutavara oli koottu kahden saaren väliin odottamaan jatkotoimia.

Veneliikenteelle ei tiettävästi ehtinyt aiheutua vahinkoja.

Palomestari Jari Turusen mukaan oli vähällä, ettei Olavinlinnaan vievä kääntösilta vaurioitunut. Linnassa oli onnettomuuden sattuessa oopperaesitys. Oopperavieraat pääsivät linnasta kaupunkiin normaalisti esityksen jälkeen.

Puskuproomun ja hinaajan yhdistelmä oli matkalla Rantasalmelta Lappeenrantaan. Hinaajassa oli päällikkö ja kansimies. Päällikkö antaa myöhemmin tapahtumien kulusta meriselityksen Savonlinnan käräjäoikeudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.