Ökyrikkaiden kesäleiri kummastuttaa – prinssi Harry ja Hollywood-tähdet lensivät yksityiskoneilla Italiaan keskustelemaan ilmastonmuutoksesta

Lukuisat kuuluisuudet keskustelevat ilmastonmuutoksesta hulppeassa tapahtumassa.

Maailman rikkaimmat ja kuuluisimmat ovat kokoontuneet Italiaan Google-leirille. Googlen perustajat järjestävät joka vuosi tapahtuman, johon kutsutaan supertähtiä ja vaikuttajia.

Kutsuvieraiden joukossa ovat esimerkiksi Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama ja prinssi Harry sekä lukuisia Hollywood-näyttelijöitä ja poptähtiä, kuten Leonardo DiCaprio, Katy Perry, Harry Styles ja Orlando Bloom.

Kolmepäiväisessä tapahtumassa tähdet keskustelevat ilmastonmuutoksesta. Kummastusta on herättänyt, että tähtien odotetaan saapuvan tapahtumaan 114 yksityislentokoneella.

Page Six-sivuston laskelmien mukaan Los Angelesista Italian Palermoon lentäminen tuottaa arviolta 784 000 kiloa hiilidioksidipäästöjä. Osa vieraista on saapunut paikalle luksusjahdeilla.

– Google-leirin on tarkoitus olla paikka, jossa vaikutusvaltaiset ihmiset kokoontuvat keskustelemaan maailman parantamisesta, eräs tapahtumaan säännöllisesti osallistuva paljastaa.

– Keskusteluissa käsitellään todennäköisesti yksityisyyttä internetissä, politiikkaa, ihmisoikeuksia ja tietysti ympäristöä. Siksi on todella ironista, että tapahtuman vuoksi tarvitaan 114 yksityiskonetta.

Myös The Sun -lehden haastattelema sisäpiiriläinen paheksuu pröystäilevää tapahtumaa.

– He eivät vaikuta tiedostavan, että he kuluttavat valtavasti fossiilisia polttoaineita. He saapuvat tarpeettomien seurueiden kanssa helikoptereilla tai nopeilla autoilla ja sitten saarnaavat maailman pelastamisesta.

Leirin ohjelmaan kuuluu keskustelujen lisäksi rentoutumista sekä paljon ruokaa ja juomaa. Viikonlopun aikana vieraat kuljetetaan Sciaccan kalastajakylässä järjestettäviin juhliin sekä Selinunten arkeologiseen puistoon. Leirin järjestäminen maksaa Googlelle arviolta 20 miljoonaa dollaria.

Lähteet: Page Six, The Sun, Forbes

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja