Oireet poissa – koronatartunnan saanut McLarenin F1-tallin työntekijä toipuu Australiassa

Koronavirustartunnan saaneen McLarenin F1-tallin työntekijän kerrotaan olevan toipumaan päin.

Muun muassa BBC uutisoi, että kyseinen työntekijä on jo oireeton. Hänet asetettiin tartuntaan viittaavien oireiden takia karanteeniin viime keskiviikkona, ja testitulos osoittautui positiiviseksi päivää myöhemmin.

Varikon ensimmäinen ja mitä ilmeisimmin ainoaksi jäänyt tartuntatapaus laittoi liikkeelle tapahtumaketjun, joka päättyi perjantaina siihen, että Australian GP päätettiin perua kokonaan.

McLaren asetti kahden viikon mittaiseen karanteeniin myös 14 muuta työntekijäänsä, jotka olivat olleet lähikontaktissa tartunnan saaneen henkilön kanssa.

Karanteenissa olevat työntekijät tappavat aikaa melbournelaisessa hotellissa, ja heillä on tukenaan ja apunaan muun muassa tallipäällikkö Andreas Seidl ja urheilujohtaja Andrea Stella.

Kaikki kymmenen F1-tallia ovat asettaneet Australiassa olleen kisatiiminsä 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin niin, etteivät kisatiimin jäsenet saa vierailla tallin tehtaalla. Työt tehtailla jatkuvat normalisti vasta maanantaina 30. maaliskuuta.

F1-sarjassa vietetään parhaillaan aikaistettua kesätaukoa. Australian lisäksi myös Bahrainin, Vietnamin ja Kiinan osakilpailut on joko peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan. Myös toukokuusa ajettavaksi tarkoitettujen Hollannin, Espanjan ja Monacon osakilpailujen toteutuminen on epävarmaa.

Lue myös:

    Uusimmat