Koronavirus ja formulat pahasti törmäyskurssilla – F1-tallilta tiukka ohjeistus Barcelonan testeissä

3:39
Näin Valtteri Bottas kommentoi F1-testien ensimmäistä viikkoa Barcelonassa.

Lähes maailmanlaajuisesti eri maihin levinneen koronaviruksen vaikutukset tuntuvat jo F1-sarjan ja tallien toiminnassa.

Epidemian merkittävin seuraus on toistaiseksi Kiinan osakilpailun siirtäminen. Myös Hanoissa järjestettävän Vietnamin GP:n kohtalo on tällä hetkellä kysymysmerkki. Kaupungissa on jo rajoitettu liikkumista ja suurten yleisötapahtumien järjestämistä.

Tallien sisällä koronavirus on aiheuttanut eriasteisia toimenpiteitä.

Brittitalli McLaren on The Guardianin mukaan evännyt kaikilta hiljattain Kiinassa oleskelleilta henkilöiltä pääsyn tallin tiloihin Barcelonan testeissä.

Tiloihin ei pääse, jos on viettänyt aikaansa Kiinassa edellisten 14 päivän aikana.

– Aiomme tarkkailla tilannetta. Emme tekisi mitään, mikä saattaisi työntekijämme alttiiksi, enkä usko myöskään, että F1 tekisi sitä, McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown totesi.

La Gazzetta dello Sportin mukaan myös Ferrarilla on ryhdytty ehkäisemään viruksen leviämistä. Ferrarin tehtaat sijaitsevat Torinon kupeessa Maranellossa, joka on sijainniltaan lähes keskellä EU:n alueen suurinta viruspesäkettä.

Maranellon museo on italialaislehden mukaan suljettu ja tehdaskierrokset on peruttu. Lisäksi Ferrari on jäädyttänyt lähes kaikki työntekijöidensä työmatkat toistaiseksi.

Vaikutukset voivat ulottua La Gazzettan mukaan myös autotehtaan F1-osaston työntekijöihin.

Espanjalaislehti El Confidencialin mukaan vain seitsemän kisajärjestäjämaata alkavan kauden F1-kalenterista on toistaiseksi säästynyt virallisesti varmistetulta koronavirustartunnalta: Alankomaat, Monaco, Azerbaidzhan, Itävalta, Unkari, Meksiko ja Brasilia.

Toisin ilmaistuna koronavirustapauksia on todettu Kiinan lisäksi jo 14 eri maassa, joissa on tarkoitus järjestää F1-kilpailu tällä kaudella.

Kausi starttaa Australian osakilpailulla 15. maaliskuuta Melbournessa. Uhattuna oleva Vietanamin GP on kalenterissa 5. huhtikuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.