Mainos

Oikeutta Eläimille julkistaa lisää kohumateriaalia

Lisäkuvien julkistamisella halutaan vauhdittaa viranomaistutkimuksia. Yhdistys on luovuttanut viranomaisille yli 70 tilan tiedot, joilla se uskoo tapahtuneen eläinsuojelurikoksia.

Oikeutta Eläimille -yhdistys haluaa viranomaisilta lisää vauhtia niiden eläintilojen tarkastamiseksi, joita yhdistys epäilee eläinsuojelurikoksista.

Yhdistys on pettynyt Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tähänastiseen toimintaan. Tämän vuoksi se aikoo julkistaa uutta kohumateriaalia maanantaina nopeuttaakseen tarkastuksia.

- Kohumateriaali on kuvattu tämän vuoden maaliskuussa sikatilalla eteläisessä Suomessa, kertoo yhdistyksen tiedottaja Matias Laitila. Hänen sanoo kuvissa näkyvän kuolleita eläimiä ja huomattavan epähygieenisiä oloja.

Laitilan mukaan kuvat näyttävät, miten karsinoissa ja käytävillä on paljon rottia ja karsinoiden lattioilla paksu ulostekerros. Lisäksi eläimille varattu vesi oli hänen mukaansa täysin juomakelvotonta tai sitä ei ollut lainkaan.

Oikeutta Eläimille on lähettänyt aiemmin Eviralle kirjallisen kuvauksen sikatilan oloista. Samalla yhdistys piti tarkastusta erittäin kiireellisenä ja luonnehti tilannetta tilalla katastrofaaliseksi.

Painostusta lisää

Uuden materiaalin julkistamisella halutaan painosta viranomaisia nopeampaan reagointiin, yhdistys perustelee. Samalla se korostaa suhtautuvansa kriittisesti niihin tarkastustuloksiin, joita tähän mennessä on saatu.

Oikeutta Eläimille luovutti viime perjantaina 58 tuotantotilan listan, johon sen mukaan sisältyy kiireellistä puuttumista vaativia tapauksia. Ne ovat yhdistyksen mielestä sellaisia, joita ei voida kuitata aiemmilla tarkastuksilla.

Valtaosa materiaalista on kuvattu tänä vuonna. Yhdistyksen mukaan tiloilla kuvatussa materiaalissa näkyy muun muassa vammoja, makuuhaavoja ja haavaumia.

Aiemmin tällä viikolla yhdistys luovutti Eviralle ja poliisille 15 tilan listan. Evira on jo tarkastanut siinä ilmoitettuja tiloja.

Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio kertoi eilen MTV:n uutisille, että uutta listaa aletaan käydä läpi huomenaamulla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.