Sarjakuristaja Michael Penttilä vangittiin – esiintyi oikeudessa vakavana ja ilmeettömänä

Miksi sarjakuristaja sai kulkea vapaana? 7:58

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilää on vangittu todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Helsingin käräjäoikeus teki asiassa päätöksen hetki sitten.

Oikeudenkäynti julistettiin heti alussa salaiseksi poliisin vaatimuksesta eikä salissa sallittu valokuvaamista. Toistakymmentä toimittajaa sai olla salissa hetken ennen käsittelyn alkamista.

Saliin tullessaan Penttilä katseli ympärilleen. Harmaisiin housuihin ja paitaan pukeutunut Penttilä esiintyi oikeudessa ilmeettömänä ja vakavana. Hiuksensa siistiksi taaksepäin sukinut Penttilä istui paikoillaan kädet ristittynä.

Murhaepäilyt kiistävä Penttilä otettiin kiinni sunnuntaina. Häntä epäillään viisikymppisen naisen murhasta. Nainen löytyi kuolleena Kalliosta viime perjantaina, kun huoltomies tarkasti asunnon, josta naapurit kertoivat tulevan poikkeuksellista hajua.

– Poliisin alustavien tutkimusten perusteella heräsi epäily, että nainen olisi surmattu. Henkirikosepäily varmistui viikonlopun aikana suoritetussa oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa, sanoi rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisista eilen.

Koski sanoi STT:lle, että tutkimuksessa naisen kuolinajaksi haarukoitiin 13. huhtikuuta. Poliisi ei kerro, oliko uhri ilmoitettu kadonneeksi tai muitakaan uhriin, tekotapaan tai olosuhteisiin liittyviä yksityiskohtia. Esitutkinnan kerrottiin olevan alkuvaiheessa, eikä sitä haluta vaarantaa.

Poliisi sanoi tutkivansa tapausta murhana, koska on syytä epäillä, että rikos on tehty vakaasti harkiten ja sitä on kokonaisuutta arvostellen pidettävä törkeänä.

Penttilä, 52, on aiemmin tuomittu useista henki- ja väkivaltarikoksista. Hän on kuristanut hengiltä äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja naistuttavansa. Lisäksi hänellä on tuomio muun muassa törkeästä raiskauksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat