Oikeus päätti: 6 vuotta vanhan diesel-Volkkarin ostajalle palautettava koko 30 000 euron kauppasumma

Volkswagen joutuu saksalaisoikeuden päätöksellä palauttamaan kuusi vuotta vanhan Golfin koko kauppasumman sen ostajalle, kertoo Deutsche Welle. Autovalmistaja on ilmaissut tyytymättömyytensä päätökseen ja aikoo valittaa siitä.

Augsburgin tuomioistuin on määrännyt Volkswagenin maksamaan kuusi vuotta vanhan dieselmoottorisen Golfin noin 30 000 euron alkuperäinen hankintahinta takaisin auton ostajalle. Golfiin oli asennettu päästöjä vääristelevä ohjelmisto.

Saksalaisvalmistaja ei ole tyytyväinen oikeuden päätökseen, sillä sen mukaan huijausohjelmistolla varustettujen autojen omistajat eivät ole kärsineet taloudellista vahinkoa. Oikeus kuitenkin piti Volkswagenin toiminnan moraalittomuutta niin vakavana, että kauppasumman palauttaminen on perusteltua.

Vuonna 2015 paljastuneesta päästöhuijauksesta on koitunut Volkswagenille kustannuksia korvausten ja sakkojen muodossa jo kymmenien miljardien edestä.

Katso alla olevalta videolta maistiainen siitä, millainen on Golfin haastava Skoda Scala. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

0:55

Augsburgin tuomioistuimen ratkaisu eroaa aiemmista päätöksistä, joissa lopputulemana on ollut hankintahinnan osittainen hyvittäminen. Myös Volkswagen vetoaa näihin aiempiin tapauksiin korostaen, että autot ovat olleet koko ajan turvallisia ja ajokelpoisia.

Volkswagen luonnollisesti toivoo, ettei tuomio jäisi voimaan. Siitä voisi nimittäin olla seurauksena vastaavien vaatimusten vyöry.

Artikkelia muokattu 29.11. klo 11.35: Korjattu kesken jäänyt lause.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja