Oikeus hylkäsi syytteet – väitetty raiskaus olikin ”dominoivaa roolileikkiä”

Rikokset vähenivät hieman Suomessa viime vuonna 1:23

Päijät-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi syytteet liittyen tapaukseen, jossa vuonna 1994 syntynyttä miestä syytettiin raiskauksesta.

Video: Vaikka rikokset yleensä ovat vähentyneet, on poliisille ilmoitettujen raiskausten määrä kasvanut.

Miehen syytettiin pakottaneen vuonna 1995 syntyneen naisen oraaliseen ja vaginaaliseen sukupuoliyhteyteen vetämällä tätä hiuksista ja lyömällä poskille.

Mies: Väkivalta oli sovittua

Osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että he olivat olleet yhdynnässä, ja sen yhteydessä oli käytetty väkivaltaa. Miehen mukaan toiminta oli tapahtunut molemminpuolisessa suostumuksessa. Miehen mukaan lievä väkivalta oli kuulunut asianosaisten väliseen "dominoivaan roolileikkiin", eikä sillä ollut tarkoitus pakottaa uhria sukupuoliyhteyksiin.

Nainen taas kertoi, että he olivat harrastaneet seksiä kahdesti vapaaehtoisesti, mutta syytteen kuvaamalla kerralla hänet oli pakotettu seksiin väkivalloin kieltäytymisen jälkeen.

Yksi uskoi naisen kertomusta

Lautamiesten enemmistö kasvoi, että miehen kuvaama tapahtumainkulku oli mahdollinen, koska nainen on saattanut katua seksiä jälkeenpäin, ja siksi kertoa tulleensa pakotetuksi aktiin.

Oikeuden puheenjohtaja taas katsoi, että naisen kertomuksen luotettavuutta lisäsivät muun muassa naisen ja todistajan välillä käyty viestinvaihto, naisen ja miehen viestittely sekä naisen toiminta heti teon jälkeen. Nainen oli muun muassa hakeutunut lääketieteellisiin tutkimuksiin. Hänen psyykkisen terveydentilansa heikkenemisestä oli myös tehty selvitys.

Lue myös:

    Uusimmat