Perhetuttu hyväksikäytti alakouluikäistä tyttöä – ajoi pitkän matkan mökille vain käydäkseen salaa tytön sängyssä

Millaisia haavoja lapsuuden seksuaalinen hyväksikäyttö jättää? – Mikaela Blomqvist-Lyytikäisen matka hyväksikäytön uhrista nuortenpsykiatriksi 9:26
Nuortenpsykiatri kertoo hyväksikäytön aiheuttamista haavoista, joita hänellä itselläänkin on kokemuksia.

Hovioikeus päätyi koventamaan tuttavaperheensä tytärtä hyväksikäyttäneen miehen tuomiota.

Rikokset tapahtuivat vuoden 2013 tienoilla kantahämeeläisessä kunnassa, kun tyttö oli vasta 12–13-vuotias. Hyväksikäyttäjä oli häntä lähes 7 vuotta vanhempi.

Hyväksikäyttäjä oli uhrin perhetuttu, jonka tyttö oli tuntenut koko ikänsä, joten heidän välejään kuvailtiin luottamuksellisiksi. Myös uhrin vanhemmat ilmeisesti luottivat mieheen, sillä eräässä teoista mies oli ajanut heidät häihin ja juhlien aikana käynyt yrittämässä taas tytön hyväksikäyttöä. Tuomion mukaan miehen ja tytön välillä oli mahdollisesti jonkinlainen ihastumiskokemus, mutta he eivät seurustelleet.

”Toimintaa voidaan pitää jopa tunteettomana”

Hyväksikäytöt tapahtuivat usein eri tavoin. Hyväksikäyttäjä oli kosketellut tyttöä, ollut tämän kanssa yhdynnässä ja pakottanut päästä painamalla tämän oraaliyhdyntään.

Tuomion mukaan mies itse kuvaili viimeksimainitun voimankäytön tarkoitusta ”tavanomaiseksi suihinottotarkoitukseksi”. Oikeuden mukaan näin voisi ollakin tasavertaisten aikuisten välillä, mutta ei nuoren ja kokemattoman tytön kanssa.

Yhdessä tapauksista miehen kaverit olivat vartavasten ajaneet miehen kymmenien kilometrien päähän tytön perheen mökille, jotta tämä saattoi käydä yksin erillisessä rakennuksessa nukkuneen tytön luona. Hän poistui pian yhdynnän jälkeen takaisin kavereidensa autoon ja lähti paikalta. Tekoa oli edeltänyt suostuttelu seksuaalisävytteisin viestein.

– [Miehen] toimintaa nuorta asianomistajaa kohtaan voidaan pitää jopa tunteettomana. Tapaamisen tavoitteena on selvästi ollut päästä asianomistajan kanssa sukupuoliseen kanssakäymiseen, hovioikeus arvioi.

Viimeinen teko tapahtui vuonna 2014, jolloin tyttö torjui miehen hyväksikäyttöyrityksen.

Ehdotonta vankeutta

Mies tuomittiin pakottamisesta sukupuoliyhteyteen, kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsen seuksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä. Hovioikeus tuomitsi miehen 2 vuoden 2 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. 

Hänet määrättiin lisäksi maksamaan uhrille yhteensä yli 9000 euroa kärsimyskorvauksia.

MTV Uutiset ei julkaise miehen nimeä, koska se voi johtaa uhrin tunnistamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat