Mainos

Oikeus ei uskonut huumekauppiaan taulun takaa löytyneitä tuhansia euroja arpavoitoksi

8:08

Espoon käräjäoikeudessa huumeita kaupannut mies sai ehdottoman tuomion huumausainerikoksista. Mies oli kaupannut amfetamiinia ja häneltä takavarikoitiin huumausaineiksi luokiteltuja Oxycontin-lääkkeitä.

Video: Suomen huumausainetilanteen kehitystä selvitetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Päihdetutkimuksessa. Siinä selviää niin huumeiden käytön yleistyminen kuin asenteiden muutos.

Mies tunnusti huumausainerikokset.

Vuonna 1987 syntyneen miehen asunnosta löytyi sähkökaapista 2650 euroa ja taulun takaa olohuoneesta 1295 euroa. Mies selitti rahojen lähteeksi Ässä-arpavoittoaan vuodelta 2013. Hän oli kertomansa mukaan voittanut tuolloin 100 000 euroa, joista kyseiset rahavarat olivat lähtöisin.

Oikeus ei uskonut arpapuheita

Oikeus piti kuitenkin poikkeuksellisena, että kuvatun suuruisia huomattavia rahavaroja säilytettäisiin käteisenä pieninä seteleinä kuvatuissa kätköpaikoissa. Mies ei ollut halukas tarkemmin kertoa käteisten alkuperästä tai selvittää kertomaansa arpavoittoa.

Oikeus ei pitänyt väitteitä uskottavana myöskään sen takia, että ne varojen löytöhetki oli ajallisesti yhteydessä miehen harjoittamaan huumekauppaan. Oikeus määräsi rahat valtiolle menetettäväksi.

Mies tuomittiin huumausainerikoksesta ja kaasusumuttimeen liittyvästä lievästä ampuma-aserikoksesta 11 kuukaudeksi vankeuteen. Tuomioon vaikutti miehen aiempi rikostausta huumausaineiden parissa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja