Jakeluauton kuski luuli keksineensä pettämättömän juonen: Tilasi valtavasti huumeita olemattomiin osoitteisiin

0:51
Viranomaiset selvittivät taannoin tuhansien Silkkitie-huumekauppapaikan käyttäjän henkilötiedot. Tulli kertoi, että huumeita tilattiin joka puolella Suomea, ja ostajia oli yhteiskunnan kaikissa kerroksissa.

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi Ulti-Andreas Suopangin 6 vuoden 3 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta. Tuomio laski hieman käräjäoikeuden 6 vuoden 6 kuukauden tuomiosta.

Mies työskenteli Oulussa erään kuljetusliikkeen palveluksessa, ja oli tilannut olemattomiin osoitteisiin jakelualueellaan huumausaineita, jotka sitten otti haltuunsa. Aineita oli sittemmin kaupattu eteenpäin muille henkilöille.

Mies oli tilannut muun muassa kannabista, ekstaasitabletteja, niiden vaikuttavaa ainetta MDMA:ta, amfetamiinia ja päihdyttäviä lääkkeitä. Erilaisia tabletteja oli ollut yhteensä kymmeniä tuhansia, kolmatta kiloa jauhemaisia huumausaineita ja kannabiksen kukintoa noin15 kiloa.

Mies myönsi hovioikeudessa osan huumehankinnoista, mutta kielsi osan. Lisäksi hän väitti hallussaan ollutta jauhe-erää jatkeaineeksi, sillä kyseisessä 600 gramman erässä amfetamiinia oli vain yksi prosentti. Hän oli myös sitä mieltä, että hänen tuomitussa kannabismäärässä olisi pitänyt huomioida kannabiserän keveneminen kuivatessa. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota näiltä osin.

Asiassa tuomittiin myös muita henkilöitä pienempiin tuomioihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja