Mainos

Muistatko vielä helmikuussa porilaisesta rappukäytävästä löytyneen amfetamiinikassin? Epäilyille vaaditaan kovaa linnatuomiota

Kolmea miestä syytetään käräjillä huumerikoksista tapauksessa, jossa rappukäytävästä Porin keskustassa löytyi liki yhdeksän kiloa erittäin vahvaa amfetamiinia.

Kahta miehistä syytetään törkeästä huumausainerikoksesta, ja heille vaaditaan kahdeksan ja kymmenen vuoden vankeusrangaistuksia. Kolmas mies järjesti syyttäjien mukaan asunnon huumeiden säilyttämistä varten.

Hänelle vaaditaan yli kahden vuoden vankeutta avunannosta.

Syyttäjän mukaan toinen pääsyytetyistä oli tuonut amfetamiinierän Merikarvialta Poriin ja erehdyksessä jättänyt mustassa kangaskassissa olleet huumeet rappukäytävään. Kassista löytyi myös vaaka.

Huumeiden kauppa-arvo puoli miljoonaa euroa

Kassi löytyi rappukäytävästä helmikuussa, ja toukokuussa poliisi pyysi yleisöltä vihjeitä laukusta. Poliisi on kertonut aiemmin, että huumeiden katukauppa-arvo olisi ollut jopa yli puoli miljoonaa euroa.

Huumeita oli säilytetty myös toisen pääsyytetyistä autotallissa. Saman miehen auton tavaratilan pohjalevyn alta löytyi lisäksi yli 5 000 euroa käteistä. Mies kiisti syytteen törkeästä huumausainerikoksesta.

Toista miehistä syytetään lisäksi muun muassa haulikon laittomasta hallussapidosta sekä väärennetyn ajokortin hallussapidosta. Hän on ollut vangittuna toukokuusta asti.

Mies myönsi hankkineensa 200 grammaa amfetamiinia ja saaneensa huumeiden myynnillä reilut 5 000 euroa, mutta kiisti muutoin syytteen törkeästä huumausainerikoksesta.

Myös avunannosta syytetty kiisti eikä kertomansa mukaan tiennyt huumeista.

Asiaa käsiteltiin tiistaina Satakunnan käräjäoikeudessa.

Uutista päivitetty 26.11.2019 kello 13:03.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja