Oikeuden mukaan äitinsä kuristamalla ja vesurilla lyömällä murhannut mies oli syyntakeeton

Eurassa äitinsä kuristamalla ja vesurilla lyömällä murhannut mies oli syyntakeeton eli ei kyennyt ymmärtämään tekoaan, katsoi Satakunnan käräjäoikeus tuomiossaan perjantaina.

Mies katsottiin syyntakeettomana tehdyn murhan lisäksi syylliseksi myös vähäisempiin rikoksiin. Koska mies oli syyntakeeton, häntä ei tuomittu rangaistukseen. Hänet on määrätty tahdosta riippumattomaan hoitoon.

Käräjäoikeuden mukaan 24-vuotias mies kuristi maassa maannutta äitiään noin 10 minuutin ajan viime vuoden toukokuussa. Oikeuden mukaan mies oli vaihdellut kuristamisen voimakkuutta, mikä pitkitti uhrin kärsimystä. Mies ei lopettanut kuristamista äitinsä ja paikalle tulleiden todistajien pyynnöistä huolimatta.

Kuristamisen jälkeen mies löi äitiään vesurilla useasti kaulan alueelle, tuomiossa sanotaan.

Oikeuden mukaan teko oli raaka ja sisälsi nöyryyttäviä piirteitä. Oikeus piti tekoa kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Video: MTV vieraili Niuvanniemen sairaalassa vuonna 2018 – näin syyntakeettomia surmaajia hoidetaan: Eristystä, sosiaalisten taitojen hiomista ja arjen opettelua

MTV vieraili Niuvanniemen sairaalassa vuonna 2018 – näin syyntakeettomia surmaajia hoidetaan: Eristystä, sosiaalisten taitojen hiomista ja arjen opettelua 11:32

Lue myös:

    Uusimmat