Oi Suomen luontoa! Jarna ikuisti Lapin ruskan uskomattomat värit – kuva kuin suoraan maalauksesta: "Täällä sitä kutsutaan lähimetsäksi"

Sallalainen Jarna Pennanen, 36, ikuisti lauantaina palan Suomen luonnon uskomatonta maaruskan väriloistoa. Siitä kannattaa nauttia nyt, koska ruska on Lapissa jo loppumetreillä, hän sanoo. 

Lapin Sallassa syntynyt ja kasvanut Pennanen kertoo viettäneensä viime lauantain metsässä. Hän harrastaa luonnossa kulkemista, eli omien sanojensa mukaan "mettäilyä" koiriensa kanssa.  

Luonnossa liikkuessaan hän valokuvaa kauniita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia luonnosta. Lauantaina hän ikuisti syksyisen kauniin maiseman maaruskan peittämästä lähimetsästä. 

– Ei aina tarvitse olla isoa, myös yksityiskohdat ovat kauniita, Pennanen sanoo.

Kyseinen metsä sijaitsee Vallovaarassa 20 kilometrin päässä hänen kotoaan.

– Täällä sitä kutsutaan lähimetsäksi, Pennanen naurahtaa.

Ruska on jo päättymässä

Pennanen kertoo tietäneensä jo lapsesta asti, että haluaa elää Sallassa ja nauttia Lapin kauniista luonnosta. Hän kertoo, että viime vuonna ruskaloisto ei päässyt yhtä hienoon loistoon, koska puissa oli ruostetautia.

Puiden ruostetaudit ovat sieni-itiöiden aiheuttamia tauteja, jotka muuttavat puiden väriä yleensä kellertäväksi. Eri puulajit kärsivät erilaisista ruostetaudeista. 

Upeasta ruskan loistosta kannattaakin mennä nauttimaan pikimmiten, koska Pennasen mukaan ruska on jo väistymässä Sallassa. Sään ennustetaan kylmenevän entisestään tällä viikolla. 

– Puiden lehdet ovat jo alkaneet tippua, Pennanen kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat