Mainos

Ohjelmistoyritys päätti perussuomalaisten asiakkuuden, kun Halla-ahosta tuli puheenjohtaja: "Tämä vain alkoi tuntua väärältä"

Kun Jussi Halla-ahosta tuli kesällä perussuomalaisten puheenjohtaja, helsinkiläisen ohjelmistoyrityksen toimitusjohtaja sai tarpeekseen ja päätti lakkauttaa yrityksen asiakkuudet perussuomalaisten yhdistysten kanssa.

– Rehellisesti sanoen epäröin jo Timo Soinin aikaan hyväksyä heidän tilauksiaan, Flo Apps -yrityksen toimitusjohtaja Tapio Nurminen kertoo MTV Uutisille.

Tapaus nousi julkisuuteen lokakuun alussa, kun perussuomalaisten Vaasan paikallisyhdistyksen edustaja ihmetteli tilauksesta kieltäytymistä Twitterissä. Tuolloin Nurminen vastasi, etteivät yrityksen arvot kohtaa perussuomalaisen puolueen arvojen kanssa.

– Hyväksyimme pari tilausta aiemmin, mutta Halla-Ahon valinnan jälkeen torjuimme Vaasan tilauksen ja ilmoitimme aiemmille, että suljemme myös heidän palvelunsa, Nurminen kommentoi.

Tapauksen nosti tuolloin esiin myös perussuomalaisten äänenkannattaja Suomen Uutiset. Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä kysyi välittömästi, millaista muuta poliittista syrjintää Nurminen harrastaa.

Palautetta sateli ja sosiaalisen median irvileuat pääsivät ääneen. Mutta yrityksen kannalta takaiskuja ei koettu.

 – Päinvastoin, olemme saaneet paljon kannustavaa palautetta niin asiakkailtamme kuin muiltakin.

"Sisäänpäin kääntynyt ilmapiiri ei houkuttele osaajia ulkomailta"

Soinin puheenjohtajuuskaudella Nurminen päätyi hyväksymään tilaukset yhteiskunnan moniäänisyyden nimissä. Mieli muuttui, kun Soinin PS-johdossa korvasi uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomittu Halla-aho.

– Tämä vaan alkoi tuntua väärältä – tarjoaisimme välineitä, joilla halla-aholaiset voisivat viestiä toisilleen ja organisoida tapahtumia, Nurminen sanoo.

Nurmisen mukaan yhteistyötä ei voinut jatkaa myöskään siksi, että jäsenrekisterisopimukset ovat yleensä pitkäaikaisia. Kun Flo Apps korostaa monikulttuurisia arvoja, globaalia markkinataloutta ja sitä, että Suomessain asuu eri kieliä puhuvia ja eri tavalla ajattelevia ihmisiä, oli ristiriita perussuomalaisten nykylinjan kanssa liian suuri.

– Maahanmuuttokriittiset puolueet huolestuttavat usein myös koulutettuja maahanmuuttajia. Jos maan ilmapiiri on kovin sisäänpäin kääntynyt, se ei houkuttele väkeä esimerkiksi pelialalle, vaikka tulija olisikin koulutettu valkoihoinen eikä joutuisi pelkäämään katupartioita, Nurminen jatkaa.

Nurmisen mielestä kaikenlaisesta kapeakatseisuudesta ja sisäänpäin käpertymisestä on haittaa Suomen talouskasvulle ja maan henkiselle ilmapiirille.

– Minusta perussuomalaisten hahmottelema kuva ihanne-Suomesta on sellainen, että en näe sitä mahdolliseksi enkä edes toivottavaksi. Kekkosen aika ei enää palaa, Nurminen päättää.

Tapauksesta uutisoi tänään aikaisemmin Yle Aamu-tv-ohjelmassaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.