Mainos

Ohikulkijan huumelöytö käynnisti valtavan tutkinnan Suomessa – viranomaiset takavarikoivat kiloittain huumeita ja raskaita aseita

0:35
Pohjois-Helsingissä lintulaudalta löytynyt huumekätkö johdatti laajan huumausaineiden myyntikokonaisuuden jäljille – tätä kaikkea poliisi takavarikoi tutkinnan aikana!

Poliisi sai yleisövihjeen Pohjois-Helsingissä sijaitsevasta huumekätköstä joulukuussa 2017. Poikkeuksellisen laajaan huumevyyhtiin liittyy myös puolustusvoimilta varastettuja käsikranaatteja ja muita laittomia aseita.

Video: Poliisi takavarikoi huumevyyhdin aikana muun muassa huumeita ja aseita – katso kuvat!

Esitutkinnan mukaan pääepäillyt ovat tuoneet Suomeen suuria määriä yli kymmentä eri huumausainetta, kuten amfetamiinia, ekstaasia, MDMA:ta ja kokaiinia. Amfetamiinia on tuotu Suomeen 86–112 kilogrammaa, ekstaasipillereitä 42 000–80 000 kappaletta, MDMA:ta 11–26 kilogrammaa ja kokaiinia 500 grammaa.

Laaja huumevyyhti osa isompaa kokonaisuutta

Poliisi teki tutkinnan aikana myös useita takavarikoita: viranomaisten haaviin jäi useita kiloja amfetamiinia, ekstaasipillereitä ja MDMA:ta sekä henkilöauto ja käteistä rahaa.

Näiden lisäksi poliisi löysi ja takavarikoi kotietsinnässä ampuma-aseita, kuten pistooleita, kaksi rynnäkkökivääriä ja puolustusvoimilta anastetut käsikranaatit kahvasytyttimineen ja harjoituskäsikranaatin.

Tutkinta on vienyt poliisin mukaan kauan, koska kyseessä on iso kokonaisuus, ja yhteistyötä on tehty useiden toimijoiden, kuten keskusrikospoliisin, usean poliisilaitoksen sekä Tullin kanssa.

– Meillä on ollut tutkittavanamme muitakin huumausainerikoskokonaisuuksia, Helsingin poliisilaitoksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja