Mainos

Janne "Nacci" Tranbergin ja Niko Ranta-ahon huume- ja dopingrikosepäilyt samaa tutkintakokonaisuutta

5:11
Janne "Nacci" Tranbergin ja Niko Ranta-ahon epäilyt kytkeytyvät yhteen – tämä tapauksista tiedetään.

MTV Uutisten tietojen mukaan Cannonballin entisen johtohahmon Janne "Nacci" Tranbergin uudet rikosepäilyt kytkeytyvät samaan tutkintakokonaisuuteen liikemies Niko Ranta-ahon rikosepäilyjen kanssa.

Tranberg vangittiin viime viikolla poissa olevana epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta. Jo heinäkuussa vangittua Ranta-ahoa epäillään samoilla rikosnimikkeillä.

– Nämä ovat samaa kokonaisuutta, Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston erikoissyyttäjä Erkki Huhtala vahvistaa MTV:lle.

Huhtala on toinen laajan tutkintakokonaisuuden syyttäjistä. MTV:n tietojen mukaan vyyhdissä on ainakin yli 35 epäiltyä ja asia tulee tällä tietoa oikeuteen tammikuun lopussa 2020.

Viikonloppuna samaan kokonaisuuteen liittyen vangittiin myös Tranbergin entinen vaimo ja lisäksi vuonna 1979 syntynyt nainen törkeästä huumausainerikoksesta epäiltyinä. Molemmilla naisilla on sama rikoksen tekoaika 1.6.2018-8.10.2019.

Niin ikään viikonloppuna käräjäoikeus vangitsi Cannonballin ex-jäsenen epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Rikoksen epäilty tekoaika on 1.1.2017–8.10.2019. Kaikilla kolmella on sama syytteen nostamisen määräpäivä 16.1.2020 kuin Niko Ranta-aholla.

Poliisi vaatii vangiksi myös toista Cannonball-taustaista miestä törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä, mutta hänet käräjäoikeus vapautti. Epäilty tekoaika ja syytteen nostamisen määräpäivä on sama kuin vangitulla Cannonballin ex-jäsenellä ja Ranta-aholla.

Vangittuna olevaa Ranta-ahoa epäillään törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta. Ranta-ahon epäiltyjen rikosten tekoaika on 1.1.2017–16.6.2019.

Viime viikolla Espanjassa lähes kahden vuoden pakomatkan jälkeen kiinni jääneen ”Nacci” Tranbergin epäiltyjen uusien rikosten tekoaika on 1. maaliskuuta 2016–7. lokakuuta2019. Rikokset ovat poliisin epäilyjen mukaan tapahtuneet Helsingissä ja Etelä-Suomessa. 

Laajassa rikostutkintakokonaisuudessa on Ranta-ahon lisäksi nyt vangittuna entisiä Canonball-jengiläisiä sekä Helvetin enkelien johtohahmo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja