Satoja kiloja kovia huumeita, "Boss"-kokaiiniharkko, surullisenkuuluisaa "kristallia"… Gangsteri "Naccin" ja liikemies Ranta-ahon epäillään junailleen Suomeen miljoonien arvosta kamaa

0:48
Katso kuvat poliisin takavarikoista videolta.

Parisataa kiloa amfetamiinia. Yli 100 000 ekstaasinappia. Yli kaksi miljoonaa huumelääketablettia. Rikoshyöty noin neljä miljoonaa euroa. Kahden tunnetun suomalaismiehen epäillään järjestelleen Suomeen huumemäärän, joita voi kuvailla valtavaksi.

Katso yllä olevalta videolta, mitä kaikkea poliisi on huumevyyhtiin liittyen takavarikoinut!

Poliisi tiedotti tänään poikkeuksellisen mittaluokan huumetutkinnan paljastaneen valtavan huumeiden salakuljetus- ja välitysverkoston, jonka johtopaikoilla istui kaksi Espanjasta käsin toimintaa ohjannutta suomalaismiestä.

MTV Uutisten tietojen mukaan huumevyyhdin lankoja pitivät epäilyjen mukaan käsissään aiemmin Cannonball MC:n kasvoina tunnettu Janne "Nacci" Tranberg ja liikemies Niko Ranta-aho. Ranta-aho oleskeli pitkiä aikoja Espanjassa, jossa Tranberg pakoili Suomessa odottavia tuomioita ja oikeudenkäyntejä.

Järkyttävä lista huumaavia aineita

Poliisin on kertomansa mukaan selvittänyt neljä huumeiden epäiltyä maahantuontierää, joista jokaisesta on tehty takavarikoita. Poliisin lista tuoduksi epäillyistä ainemääristä on pysäyttävä:

 • Yli 200 kiloa amfetamiinia
 • 15 kiloa kokaiinia
 • Yli 100 000 ekstaasitabletteja
 • Kaksi kiloa kristallia eli metamfetamiinia
 • Yli 30 kilogrammaa MDMA:ta
 • Yli 20 000 LSD-lappua
 • Noin kaksi miljoonaa huumausaineeksi luokiteltua lääkepilleriä
 • 60 kilogrammaa hasista

Boss-kokaiiniharkko ja värikkäitä LSD-lappuja

Poliisi on takavarikoinut aineita useissa muodoissa ja määrissä. Poliisi löysi muun muassa eräältä vuokramökiltä kassin, jossa oli useita kiloja kokaiinia ja hasista.

Tutkinnassa paljastui myös, että maahan oli tuotu kokaiinia kilon harkoissa, joista ainakin yksi oli varustettu tekstillä Boss. Kilon harkko oli 85-prosenttista kokaiinia, eli ainetta oli jatkettu suhteellisen vähän.

Poliisi kertoo, että kokaiini pakataan Etelä-Amerikassa kilon harkkoihin, joten harkko lienee matkannut sellaisenaan suoraan valtameren takaa.

Poliisi löysi maastokätköistä myös tuhansia värikkäitä lappuja, joihin oli imeytetty LSD:tä sekä kymmeniä tuhansia tabletteja ekstaasia.

Koukuttavia opioideja, rauhoittavia, dopingia

Tuodut lääkkeet ovat olleet muun maussa bentsodiatsepiineihin kuuluvia rauhoittavia lääkkeitä sekä vahvana kipulääkkeenä tunnettua oksikodoni-opioidia. Dopingaineita kerrotaan tuodun kymmeniä erilaisia, kuten testosteroneita, anabolisia steroideja sekä kasvuhormoneja.

Aineita löytyi kirjaimellisesti laatikkokaupalla, sillä eräästä autosta löytyi pahvilaatikollinen huumeeksi luokiteltuja alpratsolaami-lääkkeitä ja eräästä varastosta lukuisia laatikollisia dopingaineita. Löydetyt dopingaineet olisivat poliisin mukaan riittäneet yli 2000 käyttöjaksoon.

Poliisi uskoo, että laittomat aineet on tuotu Suomeen pääosin Alankomaista rekkalähetyksiin piilotettuna ja rahtilähetyksinä.

Arvioitu rikoshyöty noin neljä miljoonaa euroa

Poliisin arvion mukaan teoilla on hankittu kokonaisuudessaan noin 4 miljoonan euron rikoshyöty, jota on siirretty ulkomaille niin käteisenä kuin virtuaalivaluuttojen muodossa.

Rahamääristä kertoo jotain se, että eräältä Espanjaan matkalla olleelta epäilyltä takavarikoitiin Helsinki-Vantaan lentokentällä yli 60 000 euroa käteistä rahaa. Esitutkinnan mukaan mies oli toimittamassa rahoja ulkomaille.

Poliisin mukaan takavarikoiden kaltaisten turvaamistoimien kohteena on tällä hetkellä omaisuutta arviolta 700 000 euron edestä. 

Myös epäiltyjä valtava määrä

Epäiltyjä on rikoskokonaisuudessa valtava määrä. Pelkästään Helsingissä epäiltyjä on yli 50 ja heistä noin 15 on yhä vangittuna.

Jutun alussa olevalta videolta näet kuvia poliisin löytämistä aineista. Videolla on myös Espanjassa takavarikoidusta matkapuhelimesta jäljennettiin video, jossa näkyy muun muassa nippu käteistä rahaa.

Video oli olennainen osa poliisin tutkintaa, sillä siinä näkyvien tietokoneiden näytöillä on kuva Suomessa olleesta maastokätköstä, josta poliisi takavarikoi kymmeniä tuhansia ekstaasitabletteja sekä karttapiste, josta poliisi takavarikoi useita kiloja MDMA:ta, ekstaasin vaikuttavaa ainetta.

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja