Ogier komeaan voittoon – Lappi ylivoimainen omassa luokassaan

Ralliautoilun MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier juhli uransa 35. MM-rallin voittoa, kun hän vei Saksan rallin 20,3 sekunnin erolla Dani Sordoon. Thierry Neuville hävisi Sordolle vain 0,1 sekuntia, mutta sai lohdutukseksi rallin päättäneen powerstage-erikoiskokeen voiton.

Volkswagen-kuljettaja Ogier venytti MM-pistejohtonsa Saksassa neljänneksi ajaneeseen Andreas Mikkelseniin jo 59 pisteeseen. Voitto maistui myös siksi, että ranskalainen rallihallitsija ehti ajaa voitotta kuusi kisaa helmikuisen Ruotsin rallin jälkeen.

- Kaipasin voittoa jo, siitä on jo niin kauan. Hyvä tulos MM-tilanteeseen, ja jännittävä taistelu Andreaksen, Thierryn ja Danin kanssa. Tämä voitto on omistettu (pois lähtevälle tallipomolle) Jost Capitolle, lupasi tehdä tämän hänelle, Ogier hehkutti WRC-sarjan ralliradiolle.

Hyundain kaksikon välisessä "hopeataistossa" niukan voiton ottanut Sordo näytti 0,1 sekunnin voittonsa jälkeen hämmentyneeltä.

- Olipa tiukkaa. Olen iloinen, espanjalainen sopersi.

Neuvillen suusta puolestaan pääsi kirosana, kun hän näki Sordon ajan powerstagen maalissa. Belgialainen kuitenkin rauhoitti itsensä haastatteluun.

- Kaksi autoamme palkintopallilla, hienoa, Neuville sai sanotuksi kitkerän tappion jälkeen.

Kun Jari-Matti Latvala menetti pistesaumat perjantaiseen keskeyttämiseen, Esapekka Lappi oli kisan paras suomalainen. Lappi voitti WRC2-luokan ja sijoittui kokonaistuloksissa seitsemänneksi.

- Täydellinen tulos. Perjantaina huono startti, mutta eilinen oli paras asvalttipäiväni ikinä. Olen hyvin ylpeä tästä saavutuksesta, Lappi iloitsi ralliradiolle.

Latvala keräsi MM-pisteitä oltuaan powerstagen toinen. Hän putosi MM-taulukossa kaksi sijaa viidenneksi, kun Hayden Paddon ja Neuville nousivat ohi. Kolmikolla on kuitenkin tiukkaa, sillä Paddonilla ja Neuvillella on 94 pistettä ja Latvalalla 93. Sordo kärkkyy takana 86 pisteellään.

Rallin MM-sarjassa koittaa nyt puolentoista kuukauden tauko, sillä syyskuinen Kiinan ralli peruttiin rankkasateiden pilattua ajotiet. Seuraavan kerran MM-pisteistä ajetaan Korsikalla syys-lokakuun vaihteessa.

Lue myös:

    Uusimmat