Mainos

Odotusajat terveyskeskuslääkäreille vaihtelevat suuresti

Terveyskeskuslääkärille voi paikoin saada varattua ajan yllättävän nopeasti vaikka kesälomakausi on kuumimmillaan. Sen sijaan lääkäripulasta kärsivien alueiden tilanne on kesällä entistä huonompi. Lääkäriaikaa voi joutua odottamaan jopa kuukauden.

Odotusjat terveyskeskuslääkärien vastaanotolle vaihtelevat suuresti ympäri Suomea. Rovaniemellä ja Seinäjoella lääkärien kesäsijaisia on saatu hyvin ja vastaanotolle voi päästä jopa samana päivänä. Riihimäellä sijaisista on kova pula.

- Valitettavasti viime aikoina on tilanteita jolloin viikosta kuukauteen joudutaan niin sanottua ajanvarausaikaa odottamaan. Yksiselitteinen syy on lääkärivaje, johtava ylilääkäri Kalevi Toppari Riihimäen seudun terveyskeskuksesta kertoo.

Lääkäriliitosta kerrotaan, että ilmoituksia vapaista lääkärinviroista tulee kymmeniä joka kuukausi, mutta virkoihin ei ole yhtä ainutta hakijaa.

- Olemme informoineet väestöä, että kesällä tullaan pääsääntöisesti vain päivystysluonteisten asioiden takia vastaanotolle, kertoo Toppari

Joensuussa ja Seinäjoella tilanne on päinvastainen. Ei-kiireellisissä asioissa ihmisiä kehotetaan päivystykseen menon sijasta tiedustelemaan vapaita aikoja lääkäreille

- Kesän aikana on voinut sijaislääkärille päästä jopa samana päivänä ja vakituisille viikon parin jonotusajalla, apulaisylilääkäri Liisa Hiipakka Seinäjoen seudun terveyskeskuksesta kertoo.

Jos omalle lääkärille ei ole välttämätöntä päästä, niin sijaisen vastaanotolle voi saada ajan hyvinkin nopeasti. Parhaimmillaan vastaanotolle voi päästä jopa samana päivänä tai samalla viikolla. Pahimmillaan odotus voi venyä jopa kuukauteen.

Oulussa, Vaasassa ja Kokkolassa aikoja lääkäreille ei voi varata lainkaan. Vain äkilliset tapaukset hoidetaan päivystyksessä.

Kesän lääkärien sijaispulaan tuo helpotusta se, että lääkäripalveluita tarvitaan heinäkuussa selvästi vähemmän kuin muina kuukausina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.