Odotettu huippupeli meni täydeksi sähläämiseksi: "Erikoinen matsi"

Superpesiksen sunnuntain huippupelin piti olla Kainuussa nähty Sotkamon Jymyn ja Kouvolan Pallonlyöjien miesten kohtaaminen. Isäntien voittoon 2–1 (6–0, 2–6, 5–2) päättynyt kamppailu oli täydellistä sähläämistä.

– Erikoinen matsi oli. Toisen jakson puolivälin jälkeen jakso lipesi käsistä, kuittasi viidestä polttoheitosta vastannut Jymyn ykköspalkittu Jere Vikström (kärkilyönnit 5/6).

Avausjakson kolmostilanteet menivät 10–1 ja kärkilyönnit 26–7, vaikka vain KPL pelasi neljä sisävuoroa. Kaiken lisäksi isäntien kuudesta juoksusta vain yksi jokeri Lauri Rönkön lyömä oli lyönnin hyvyyttä.

Jymy oli toisella jaksolla palon päässä täyden kolmen pisteen voitosta, mutta onnistui häviämään jakson 2–6.

Supervuoropari ratkesi KPL:n polttaja Valtteri Luoman kolmen juoksun arvoiseen virheeseen Hannes Pekkisen lyönnissä. Erikoinen oli myös tuomariston viimeinen vihellys, jonka mukaan kotipesässä seisovaa lyöjää kohti lingottu tappoheitto tuottaa lyöjälle estämisrangaistuksen.

Keulajoukkueilta irtopisteitä keskikastiin

Joensuun Mailan ja Pattijoen Urheilijoiden ottelussa pääroolin kaappasi isäntien Elmeri Lieto. JoMa voitti 1–0 (4–4, 3–3, 1–0), joten raahelaiset saivat pisteen matkaansa.

JoMan avausjakson pelastaja oli kaikissa juoksuissa mukana ollut Lieto. Toisella jaksolla Lieto toi Topi Kososen kotiuttamana tasoitusjuoksun viimeisen vuoroparin tasoittavalla kahden palon tilanteessa. Supervuoropari päättyi tasoittavalla yhden palon tilanteessa Liedon kotiuttaessa Konsta Piirosen.

Kempeleen Kirin ja Kiteen Pallon kohtaaminen ratkesi kotiutuskisassa Korhosen veljesten Antin ja Matin kotiutuksilla lukemiin 2–1 (4–1, 7–8, 0–0, 2–1).

Avausjakson kolmostilanteet 8–1 voittanut Kiri teki juoksunsa yksitellen. Antti Korhonen löi ja Tuomas Jussila toi niistä kaksi.

KiPan kirin toisen jakson viimeisen vuoroparin tasoittavalla aloitti tyhjän kentän kunnarillaan Otto Kauppinen, joka tasoitti lukemat tuomallaan tuplajuoksulla. Piste irtosi vieraiden matkaan Samu Vainikaisen lyömällä voittojuoksulla.