Mainos

Odinin soturit huomioitiin taas USA:ssa – "äärioikeistolaisia omankädenoikeuden harjoittajia"

Viime viikolla brittilehti Daily Mail julkaisi suomalaista katupartiojärjestö Solidiers of Odinia käsittelevän pitkän artikkelin. Nyt myös yhdysvaltalainen The New York Times on kirjoittanut Suomen ”surrealistisesta poliittisesta sirkuksesta” katupartiojärjestön tamperelaisen alajaoston kautta.

Lehden artikkeli on kuitenkin viimeviikkoista Daily Mailin juttua maltillisempi ja se on otsikoitu ”Kolmen kehän sirkus Suomessa: Soturit, ”Loldiersit” ja turvapaikanhakijat”. Jutussa keskitytäänkin vertailemaan Tampereen alueen toimintaa, jota lehti kuvaa ”surrealistiseksi poliittiseksi sirkukseksi Suomen kolmanneksi suurimman kaupungin hyisillä kaduilla”.

Odinin sotureita kuvataan jutussa äärioikeistolaisiksi nahkaan pukeutuviksi omankädenoikeuden harjoittajiksi, jotka ovat ottaneet tehtäväkseen Tampereen suojelun sinne lehden mukaan saapuneilta noin 1 200 turvapaikanhakijoilta.

"Partio ei ole natsiryhmä"

Lehti on saanut haastateltavakseen kolme Tampereen alajaoston jäsentä mukaan lukien katupartiojaoston johtajan, joka tosin halusi esiintyä vain etunimellään.

– Me olemme katupartioryhmä ja partioimme ihmisten ja naisten turvallisuuden takia, 37-vuotias sähkömies Tony kommentoi.

Ryhmän johtaja kieltää kutienkin partion natsiyhteydet.

– Meidän kirjoitetaan olevan natseja, mutta se ei ole totta. Partio ei ole natsiryhmä. Tämä on katupartioryhmä, Tony sanoo.

The New York Times kirjoittaa myös Odinin sotureita pilkkaavasta pellepartio Loldiers of Odinista. Pellepartion kerrotaan hyppelevän kaduilla tikkareita, pölyhuiskia ja vessaharjoja heilutellen. Pellet olivat kuitenkin kieltäytyneet olemaan haastateltavina rooliensa ulkopuolella.

Lehti on haastatellut myös Tampereella saapunutta turvapaikanhakijaa, Tampereen kaupungin pormestaria sekä äärioikeistoa tutkinutta historioitsijaa Jussi Jalosta.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.