Oboi, mitä karvapalleroita! Korkeasaaren kaksikuiset amurintiikerinpennut saivat nimet

Korkeasaaren kahden kuukauden ikäiset amurintiikerinpennut saivat nimensä 1:25
Korkeasaaren kahden kuukauden ikäiset amurintiikerinpennut saivat nimet

Korkeasaaren tiikerinpennut ovat saaneet nimet. Kissalaakson raati valitsi ne lähes 30 000 ehdotuksen joukosta.

Eläintarhan henkilökunta pyysi pentujen nimeämiseen apua yleisöltä.  Ideointiin osallistui yhteensä 9 500 ihmistä ja ehdotuksia tuli 29 000.

Eläintenhoitajien tehtäväksi jäi etsiä sopivimmat nimet yhdelle urostiikerille ja kahdelle naarastiikerille.

Tämän vuoden poikasten nimet alkavat o-kirjaimella

Tänä vuonna Korkeasaaressa syntyneet eläinten poikaset saavat o-kirjaimella alkavat nimet. Tiikereille hoitajat valitsivat nimet Odeya, Ohana ja Oboi. 

–Urospennusta tuli Oboi. Se on kolmikon rauhallisin ja tällä hetkellä myös rohkein. Naaraspennut ovat molemmat sähäköitä. Niistä pienempi sai nimen Ohana. Kolmikon kookkain pentu on Odeya, eläintarhasta kerrotaan.

– Pennut tunnistetaan parhaiten yksilöllisistä raitakuvioistaan.

Tiikerinpennut ovat nyt noin 10 kilon paketteja

Amurintiikerinpennut punnittiin eilen. Ne ovat kaikki lähes 9 kilon painoisia. 

–Ne nakertelevat jo innokkaasti lihanpaloja, vaikka emon maito on edelleen pikkutiikereiden pääravintoa. Päiväunien lomassa pennut ulkoilevat emonsa seurassa päivittäin. Pennut ovat uteliaita, mutta arkailevat vielä jonkin verran ihmisiä, tiedotteessa selvitetään.

Tiikerinpennut ovat emonsa hoivissa 1,5–2 vuotta ja saavat aikuistuttuaan uudet kodit eurooppalaisista eläintarhoista, jotka osallistuvat amurintiikerin suojeluohjelmaan. 

–Korkeasaaren kolmikolla tulee olemaan tärkeä tehtävä säilyttää maailman pohjoisimman tiikerin tarhakanta elinvoimaisena, Korkesaaresta kerrotaan.

Erittäin uhanalaisia amurintiikereitä on luonnossa noin 500. Korkeasaari on tukenut amurintiikerien suojelua jo yli 20 vuotta

Lue myös:

    Uusimmat