Mainos

Obama ruoskii Yhdysvaltoja vihreämmäksi

Obama Valkoisen talon edustalla 22.4.2009. Kuva: Epa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama lupaa maalle tiukkaa ympäristöpolitiikkaa.

Eilisessä puheessaan Obama antoi selvästi ymmärtää, että Yhdysvallat aikoo kulkea vihreän teknologian kehityksen kärjessä ja olla mukana yhteistyössä muiden maiden kanssa.

- Voimme pystytellä maailman johtavana öljyn tuojana ja maailman vihreän energian päätuottajana. Voimme antaa ilmastonmuutoksen romuttaa luonnottomalla tavalla maiseman, tai voimme luoda työpaikkoja sen pahimpien vaikutusten estämiseksi, Obama sanoi.

Obama on kovin sanoin patistanut kongressia läpäisemään lainsäädännön kasivhuonekaasujen päästörajoista. Rajat ylittävät yritykset voivat käydä kauppaa ylitysluvista monen muun maan mallin mukaan.

Ajatus on ollut yhä vastatuulessa, sillä yritysmaailman mukaan nykytaloudessa on riittävästi kestämistä ilman uusia rasitteita. Obaman mukaan vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole ja Yhdysvallat aikoo kuroa kiinni muiden länsimaiden etumatkan.

- On totta, että Yhdysvallat on ollut hidas osallistumaan tämän kaltaiseen toimintaan muiden valtioiden kanssa. Mutta nuo päivät ovat ohi, olemme valmiita tulemaan mukaan ja pyydämme muitakin maita mukaan tämän haasteen nujertamiseksi.

Obama halusi puheellaan osoittaa myös sen, että Yhdysvallat on valmis ensi viikolla Washingtonissa pidettävään kahdeksan johtavan maan ilmastokokoukseen.

- Kansakunta, joka johtaa maailmaa uusien energialähteiden luomisessa on maa, joka johtaa uuden vuosituhannen maailmantaloutta. Yhdysvallat on se maa. Meidän on oltava se maa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.