Obama kansanravintolassa halvalla keitolla ja oluella – Aasian-matkan somekuvasta ihailua ja irvailua

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on paraikaa Aasian vierailullaan Vietnamissa. Amerikkalainen julkkiskokki Anthony Bourdain latasi eilen kuvan sosiaaliseen mediaan, jossa hän syö halpaa nuudelikeittoa Obaman kanssa.

Kuva Obamasta nauttimassa päivällistä Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa on ollut sosiaalisessa mediassa vajaan vuorokauden. Instagramissa se on yli 138 000 tykkäystä ja tuhansia kommentteja.

Presidentin syömäpuikkojen käyttötaidot ovat kunnossa, Bourdain kirjoittaa kuvan saatteeksi.

Useimmat kommentit olivat ihastelevia: parivaljakko toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi Vietnamiin ja kuvaa luonnehdittiin äärimmäisen 'cooliksi'.

Kansanomaisuutta Obaman ja Bourdainin päivällisessä korostaa se, että aterian hinta mahtuisi reppureissaajankin budjettiin – ja ruoka huuhdottiin tietysti paikallisella oluella alas.  

– Presidentin kanssa nautittu bun Cha -päivällinen maksoi kokonaisuudessaan kuusi dollaria. Maksoin laskun, Bourdain kirjoittaa Twitterissä. 

Obaman ja Bourdainin illallisesta tuli somehitti 0:56

Miksi kukaan ei katso presidenttiä?

Sosiaalinen media ei päästä ketään helpolla, ei edes Obamaa. Kuvan teennäisyys on saanut myös osakseen kritiikkiä.

Vaikka oletettavasti paikalla on Yhdysvaltain presidentin ja julkkiskokin lisäksi ollut kuvausryhmä ja kunnioitettava määrä turvamiehiä, ei kukaan tunnu edes tietävän, keitä he ovat.

– Pidän siitä, ettei kukaan asiakas välitä lainkaan [arvovieraista]. Wow, eräs käyttäjä kommentoi Bourdainin kuvaa. 

Kieltämättä ravintolan rauhallinen ja harras tunnelma riitelee ulkopuolella vallineen ilmpiirin kanssa. Kun Obama astuu ravintolasta ulos, hän saa raikuvan vastaanoton.

Myös lautasten ja muiden asettien symmetrinen asettelu on herättänyt hieman ihmetystä, onhan kyseessä halpa kansanravintola.

Tv-sarjan promokampanja

Twitterissä on myös kerrottu Valkoisen talon tiedottaneen, että kuva liittyy Anthony Bourdainin ruokasarjan kuvauksiin.

Jakso näytetään syyskuussa yhdysvaltalaisella CNN-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat