Karu totuus ravintolan keittiöstä: Kuva tilanteesta, johon monet kokit voivat samaistua

Kokin ottama kuva työn karusta todellisuudesta leviää kulovalkean lailla ulkomaisilla ravintola-alan foorumeilla. 

Yllä olevalla videolla kerrotaan, miten Michelin-tähdet vaikuttavat ravintoloihin. ​​​​​​​

Keittiömestari Kirk Westaway otti muutama vuosi sitten kuvan itsestään syömässä ravintolan keittiössä. Paljon puhuvassa otoksessa näkyy, kuinka kokki viettää pikaista ruokataukoa keskellä keittiötä roskapöntön päällä istuen. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Westawayn kuva on nyt lähtenyt leviämään kokkien suosimilla foorumeilla ainakin Reddit- ja Imgur-palveluissa, kertoo ruokasivusto Finedining Lovers. Otos on herättänyt runsaasti keskustelua kokkien ammatin karusta todellisuudesta kaiken julkisuudessa näkyvän glamourin takana.

– Otin tämän kuvan muutama vuosi sitten keittiössäni. Yksi kuva todellakin kertoo tuhat sanaa. Mikä saa meidät tähtäämään täydellisyyteen? Kipu, kyyneleet, kuumuus, vähäinen uni? Kovemmin, paremmin, nopeammin! Meidän on saavutettava tavoitteemme, Westaway kiteyttää kuvan sanoman Facebook-sivuillaan. 

Ruokatauko seisaallaan tai ei ollenkaan

Sadat kokit ovat kommentoineet kuvan alla Redditissä ja Imgurissa, miten he hikoilevat keittiössä työvuoron alusta loppuun syömättä varsinaisesti mitään, tai kertovat syövänsä työn ohella seisaallaan. Otos onkin herättänyt paljon keskustelua myös kokkien jaksamisesta ja mielenterveydestä. Osa kuittaa ongelmat toteamalla, että tietyt toimintatavat yksinkertaisesti kuuluvat kokin työhön.

– Huomaan syöväni seisallaan tiskipöytään nojaten usein kotonakin perheeni kanssa. On vaikea päästä eroon tavoista, joihin on tottunut, yksi keskusteluun osallistunut kokki kommentoi.

– Istun tällä hetkellä suolakurkkuämpärin päällä ja ahmin tryffeliranskalaisia, toinen kokki kuvailee käynnissä olevaan ruokataukoaan. 

Aina ei kokkienkaan tarvitse nähdä kuitenkaan nälkää. Joissain ravintoloissa on tapana, että kokit ja salihenkilökunta nauttivat yhdessä aterian ennen työvuoroa tai sen päätteeksi. Näin toimitaan myös monissa ravintoloissa Suomessa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja